Testing bar

Κενό

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Kάθε Μέρα, Άλλη μέρα!



Το ξέρατε, ότι, όταν θέτουμε στόχους και προσπαθούμε να τους πραγματοποιήσουμε, αισθανόμαστε καλύτερα; Πιο παραγωγικοί; Πιο ενεργοί!

Σκεφτόμουν σήμερα, που λέτε, πως σε μια εποχή όπως η δική μας... όπου χάνεται η θέληση, ενώ τα "ρέματα" παίρνουν τις φιλοδοξίες και τα όνειρα μας και τα πετάνε στο τοίχο...καθιστά πολύ πιο δύσκολο να βρεις τη δύναμη να θέσεις στόχους και να καταφέρεις να τους πιάσεις. 

Η καθημερινότητα μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολη, η δουλειά μας να μη μας αρέσει (ή να μην υπάρχει καν), τα έξοδα ή τα χρέη να τρέχουν, η σχέση μας να επηρεάζεται αναπόφευκτα απο μια περίοδο με κατιούσα κλίση...και η ψυχολογία μας -γενικά- να είναι στα τάρταρα. 

Τι λέτε να ξεκινήσουμε μια λίστα στόχων; 

Ενα, ενα...σιγά σιγά. 

Ο καθένας έχει τους ρυθμούς του και απαιτεί διαφορετικό χρονικό περιθώριο.

Αυτός ο στόχος, αφορά το σήμερα. . . και αν μέχρι το πέρας της μέρας τα έχουμε καταφέρει, η ικανοποίηση θα είναι ένα θετικό συναίσθημα-και τα θετικά, υπάρχουν για να τα λαμβάνουμε υπόψη. Οχι, να τα κάνουμε στην άκρη προτιμώντας να εστιάζουμε σε κάθε τι αρνητικό. Σημαντικό ή όχι, λίγη σημασία έχει.


Για τις θετικές και όμορφες στιγμές ζούμε. Οπότε στρέψτε τη προσοχή σας σε αυτές.

Ο δικός μου στόχος θα ήθελα να είναι, να καταφέρω να ξυπνάω νωρίτερα απο τις ώρες που συνηθίζω. Ακόμα και αν κοιμηθώ αργά να ξυπνήσω πρωινές ώρες και όχι μεσημεριανές. 

Μπορεί σε μερικούς να φαίνεται αστείο, αλλά για κάποιον που έχει σχέση αγάπης με το κρεβάτι του είναι πολύ δύσκολο να σηκωθεί πρωί-αν συνηθίζει μάλιστα να κοιμάται ξημερώματα (unemployment "cons")

Εγω , λοιπόν, θα ξεκινήσω απο σήμερα με αυτόν το στόχο. Ελπίζω να το καταφέρω-αλλά και για αυτό θα σας ενημερώσω σίγουρα!
Ακόμα και αν δεν φτάσουμε εκεί που θέλουμε  με τη πρώτη φορά...δε πτοούμαστε. 
Ο χρόνος βρίσκεται άπλετος και μας περιμένει. 

Οσο το θέλεις, θα το κάνεις.

Οι στόχοι αποτελούν ευκαιρίες για τον καθένα μας να φτάσει πιο κοντά στην ιδανική αυτο-εξέλιξη του. Και το ιδανικό...είναι κάθε τι ολοκληρωμένο. 

Αυτή η ολοκλήρωση είναι διαφορετική απο άνθρωπο σε άνθρωπο. Εχει να κάνει με τις ανάγκες του, με τα βιώματα του, με τις επιθυμίες του, με τις δυνατότητες του. Η πραγμάτωση αυτών των στόχων, μας φέρνει  ένα κλικ πιο πάνω. Και αξίζει να εξελισσόμαστε γιατί ειναι μια ουσιαστική και βαθύτερη ανάγκη μας.

Για πείτε μου, λοιπόν, ποιος θα είναι ο σημερινός στόχος για εσάς; :)






xxx MaryS.

2 σχόλια:

  1. O δικός μου στόχος είναι:
    Να μην φάω ΚΑΙ σημερα κρουασάν. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτός...είναι ένας στόχος....
      No κρουασάν...No θερμίδες...

      Για να δούμε μέχρι να έρθει το βραδάκι, θα τα καταφέρεις; ;)

      Διαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα