Testing bar

Κενό

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Dreamy Decoration Ideas



Ένας απο τους πιο σημαντικούς στόχους μου για το 2015 είναι να φύγω απο το πατρικό μου και επιτέλους να μείνω μόνη...μόνη...σα το λεμόνι!

Όταν μπαίνεις σ'αυτό το σκεπτικό λοιπόν...ξέρεις, κοιτάς καταλόγους του IKEA, decor ideas απο περιοδικά, εικόνες του pinterest και απλά, ξεσηκώνεσαι!
Ω, ναι! Και περιμένεις πως και πως να έρθει η ώρα και να αρχίσεις να οργανώνεις τους αγαπημένους σου χώρους βάζοντας πινελιές του εαυτού σου και φυσικά του πάθους σου!

Εγώ έχω μια λατρεία για το λευκό, το τούλι, τις κουνουπιέρες, τις ταπετσαρίες, το vintage & retro, τις fashion πινελιές...τους καθρέφτες και το μινιμαλισμό


Ειδικά το τελευταίο πέρα απο φιλοσοφία είναι και πρακτικό. Ενα φορτωμένο δωμάτιο σε "πνίγει", σε δυσκολεύει περισσότερο να το καθαρίσεις...και εύκολα μπορεί να φανεί ακατάστατο -αν και στη περίπτωση μου μπορεί να συμβεί και στο δικό μου minimal. 

Κάνοντας, λοιπόν την έρευνα μου σας ετοίμασα φίλες μου, μερικές ιδέες για το πως να διακοσμήσουμε ή και να αλλάξουμε το χώρο μας με διάφορα tricks. 
Άλλοτε είναι DIY και άλλοτε, όχι!

So, πάρτε χαρτί και μολύβι...εγώ ξετρελάθηκα με όλα!



  • Shoe Organising
Όλες υποθέτω πως διαθέτουμε ένα αρκετά μεγάλο αριθμό παπουτσιών. Flats, high heels, ankle boots, boots, sneakers κτλ. Και συχνά δε χωράνε στη παπουτσοθήκη (ας πουμε πως εγώ εχω δύο και πάλι δε μου φτάνουν). Εδώ, λοιπον, σας προτείνω μερικούς extra τρόπους αποθήκευσης για τα αγαπημένα σας πατούμενα που πέρα απο πρακτικοί είναι και stylish!


Οι μαμάδες μας το χρησιμοποιούσαν για τα αγαπημένα τους κρυστάλλινα μπιμπελό (εκείνα που δεν είχαν κανένα λόγο ύπαρξης, ναι)! Εμείς; Για τα αγαπημένα μας παπουτσάκια...Ω, ναι!


Ποιος είπε ότι τα ράφια είναι μόνο για βιβλία;
Σε περίπτωση που δε τα θες έτσι "χύμα" μες το χώρο σου εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις pretty κουτιά και να τα οργανώσεις μέσα σε αυτά, όμορφα και τακτοποιημένα στο ράφι!
Καλύτερα;

  • Open Closet
Μια μεγάλη μου αγάπη! Την έχω αποκτήσει σχετικά τελευταία και οφείλω να ομολογήσω ότι με κερδίζει σχεδόν σε όλες τις μορφές της. Η open closet είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα της, ανοιχτή ντουλάπα. Χωρίς πόρτες και οτιδήποτε άλλο να τη κλεινει. 
Μου αρέσει είτε σε μορφή μιας απλής οριζόντιας μπάρας είτε μιας απλά  ανοιχτής ντουλάπας. Για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου, σε περίπτωση που επιλέξουμε την open closet είναι καλύτερο να έχουμε όλα μας τα ρούχα κρεμασμένα -πράγμα το οποίο βοηθά και στο να διατηρείται μια τάξη.




  • Lights around the Mirror
Τι και αν δεν έχουμε χριστούγεννα όλο το χρόνο; Ολες μπορούμε να έχουμε τα φωτάκια μας κρεμασμένα στο αγαπημένο μας σημείο του δωματίου 365 μέρες! Λατρεύω τα φώτα ή τις εγκατεστημένες μικρές λάμπες γύρω απο το καθρέφτη. Δίνει λίγο θεατρική πινελιά στο δωμάτιο και βοηθάει και στο μακιγιάζ θέλω να σας πω! Ενω πέρα απο το υπνοδωμάτιο μπορούμε να το δοκιμάσουμε και στο καθρέφτη του μπάνιου μας! 




  • My beloved Frames
Tι καλύτερο σε ένα μινιμαλιστικό stylish δωμάτιο απο μερικές decoration προσθέσεις στο τοίχο; Εντάξει, ξέρω...το κλασικό είναι πίνακες ζωγραφικής, πορτραίτα, αφηρημένη τέχνη.
Εγώ έχω να σου προτείνω κάδρα! Μπορεί να είναι απλά και εντελώς λιτά, μπορεί να είναι vintage. Ανάλογα το στυλ που θέλεις να δώσεις. Οσο για το περιεχόμενο; Εχεις τόσες επιλογές! Fashion Art, εξώφυλλα μεγάλων fashion magazines ή brands, quotes, γνωστά logos, fashion scetches μέχρι και shopping bags! Ω, ναι!... Ακούγεται περίεργο, όπως στη πράξη βγαίνει στυλάτο και προσεγμένο! Yλικό για τα κάδρα μπορείς να βρεις μπόλικο στο ιντερνετ για να εκτυπώσεις!








Δε χρειάζεται υπερβολή. Λίγα, συμμετρικά τοποθετημένα και θα γεμίσουν το τοίχο μας τέλεια! Δίνοντας και το χρωματάκι που μπορεί να του λείπει ;)

  • Big Mirrors
Ξέρουμε πόσο ένας καθρέφτης μπορεί να αλλάξει το χώρο μας. Καταρχήν, τον δείχνει μεγαλύτερο! Πέρα όμως απο αυτό...αν ο καθρεφτης είναι εντυπωσιακός μπορεί να είναι το key κομμάτι του δωματίου μας. Μπορείτε να βάλετε έναν όρθιο στο τοίχο, καρφωμένο...ή να γέρνει ακουμπώντας ελαφρώς πάνω του.




Απο την άλλη μπορείτε να κάνετε σχέδια με μικρούς καθρέφτες στο τοίχο σας. Κάτι αντίστοιχο με τα καδρακια, δηλαδή.


  • Collages
Οσο ήμασταν παιδιά φτιάχναμε πολλά κολάζ. Μεγαλώνοντας μάλλον αποτέλεσε ένα απο τα χόμπι που σταματήσαμε. Ενα κολάζ με όμορφες εικόνες, χρωματιστές και φωτογραφίες απο ότι μας αρέσει (μόδα, φαγητό, τέχνη κτλ) είναι ιδανικό για να κοσμήσει μια "γωνιά" στο χώρο μας. Εμείς επιλέγουμε που θα το τοποθετήσουμε. Μπορεί να ειναι ακριβώς πάνω απο το γραφείο μας ή... σε κάποιο άδειο τοίχο. 





  • Beds love curtains
Μια κουρτίνα... μπορεί να μετατεθεί απο το παράθυρο σου στο κρεβάτι σου και να το κάνει απο πολύ χαριτωμένο μέχρι ονειρικό! Εντάξει, το παραδέχομαι, έχω πάθος με τις τούλινες κουρτίνες που πέφτουν ανάλαφρα γύρω απο το κρεβάτι...
Μετατρέπει το αγαπημένο σου κρεβατάκι στο πιο cozy μέρος που θα μπορούσες να είσαι!
Extra tip... Η κουρτίνα μπορεί να μπει ακριβώς εκεί που είναι το κεφαλάρι. Αλλάζει την αίσθηση του χώρου και το δείχνει περισσότερο γεμάτο.







Oταν ο χώρος είναι μικρός -όπως στη παραπάνω εικόνα, τοποθετούμε το κρεβάτι στην άκρη και χρησιμοποιούμε κουρτίνες για την αίσθηση λίγης ιδιωτικότητας! 



Αυτές ήταν κάποιες απο τις ιδέες που βρήκα τρομερά όμορφες, εύκολες και ενδιαφέρουσες και είπα να τις μοιραστώ μαζί σας! Ελπίζω να σας άρεσαν!
Όρεξη να έχουμε να ασχοληθούμε...

Και ελπίζω σύντομα να έρθει η ώρα μου μεσα σ' αυτό το χρόνο να σας δείξω το δικό μου υλικό στο καινούριο μου σπιτάκι!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας!






8 σχόλια:

  1. Αρχικά θα σου ευχηθώ τον στόχο σου να τον καταφέρεις όσο πιο σύντομα γίνεται!!
    Οι επιλογές σου είναι απλά φοβερές, μου αρέσει πολύ αυτό το στυλ διακόσμησης.
    Μπορεί στις μερες μας να μοιάζουν ιδανικά όλα αυτά, όμως δεν παύουν να είναι και κίνητρα για να προσπαθούμε περισσότερο! Όχι ότι τα υλικά φέρνουν την ευτυχία, αλλά το να βρίσκεσαι σε ένα όμορφο περιβάλλον βοηθάει πολύ την ψυχολογία σου.
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Κατερινα μου μακάρι να γίνει!... ελπίζω πως φέτος θα είναι η χρονιά μου, ακόμα και μέσα στις δυσκολίες...
      Ιδανικά δε ξέρω αν είναι όλα αυτα...αλλα είναι τόσο σημαντικό να νιώθεις όμορφα στο χώρο σου ακόμα και αν είναι 2x2! Να τον φτιάξεις με μεράκι και όρεξη!
      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου Κατερίνα μου, καλη βδομάδα και σε σένα!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφες ιδέες!Μερικές τις έχω ήδη υιοθετήσει στο φοιτητικό μου σπίτι αλλά γενικά το ψάχνω!vintage lover <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ ΑΝνυ μου! Και εγώ ξετρελάθηκα και περιμένω πως και πώς να μετακομίσω στο δικό μου σπιτάκι μέχρι το τέλος του χρόνου για να τις κάνω πράξη! <3

      Διαγραφή
  3. Ολες οι ιδέες ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!
    Προβλημα με τα παπουτσια εχω κι εγω. Εχω αρχιζει ηδη να σκέφτομαι που θα βρω ενα τέτοιο ντουλαπακι. χεχε

    Να ευχηθώ κι εγω, συντομα να πας στο δικό σου χώρο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι να μην αρχίσεις να ψαχνεις τέτοια...μετά δε κρατιέσαι! χαχα
      THanks για την ευχή φίλη μου <3

      Διαγραφή
  4. Πολύ μου άρεσε αυτό το post!!!! Μπράβο!!!
    Εύχομαι να καταφέρεις να μείνεις μόνη σου!Ξέρω πόσο σημαντικό και όμορφο είναι.... :)

    http://closetcalling.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Και για την ευχή σου.... Μακάρι να μπορέσω :)

      Διαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα