Testing bar

Κενό

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

The New Must: A-line Skirts


A-line Skirts...

Η most wanted γραμμή φούστας όλων των εποχών. Πρωτοεμφανίστηκε στην ανοιξιάτικη collection του Christian Dior το 1955 και απο τότε αποτελεί ένα απο τα χαρακτηριστικότερα θηλυκά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας αλλά και της ιστορίας της ίδιας της μόδας!

Η A-line φούστα είναι εκείνη -που όπως δηλώνει και το όνομα της- έχει το σχήμα του κεφαλαίου πρώτου γράμματος της άλφα βήτα, του "Α". Και ακριβώς λόγω αυτού του σχήματος της...τη καθιστά την αγαπημένη μας, όχι μόνο λόγω αισθητικής αλλά επειδή είναι αυτή η φούστα που ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους! Ω, ναι φίλη μου!

Η κολακευτική γραμμή της γύρω απο τη μέση (το πιο στενό σημείο στο σώμα μας) με το άνοιγμα προς τα κάτω να αφήνεται χωρίς να αγκαλιάζει τη περιοχή της περιφέρειας και τους γοφούς (Αμήν!) την κάνει την πλέον κατάλληλη!

Βέβαια πολλές αρκετά μικροκαμωμένες κοπέλες θα παραπονεθούν ότι δε τους πηγαίνει. Το μυστικό σ' αυτή τη φούστα είναι το μήκος της! Αν το ύψος σου δεν είναι το δυνατό σου σημείο...επέλεξε μια A-line skirt πάνω απο το γόνατο...ενώ αν έχεις συνηθίσει να σε φωνάζουν κυπαρίσσι μια midi A-line φουστίτσα θα είναι ιδανική για σένα! 

Ας πούμε, λοιπόν, ότι είσαι και εσύ μια απο μας που τρελαίνεται για τις αυτές φούστες και σκέφτεσαι να την υιοθετήσεις -ειδικά τώρα που την άνοιξη θα είναι top στη wish list των περισσοτέρων! Εδώ, θα σου προτείνω μερικούς τρόπους να τη συνδυάζεις και extra tips ανάλογα με το σωματότυπο σου!

Φυσικά...δε θα παραλείψω και μερικές shopping προτάσεις όπως συνηθιζω πάντα να κάνω για να σε διευκολύνω και να σου δώσω ιδέες :)

Turtleneck

Ο πιο κλασικός συνδυασμός για να μοιάζεις ιδανικά πως ξεπήδησες απο κάποιο έτος της δεκαετίας του 60. Η A-line skirt φορεμένη με ένα απλό μονόχρωμο ζιβαγκο (turtleneck) απο πάνω δίνει ένα simple & classy αποτέλεσμα! Δε μπορείς ποτέ να κάνεις λάθος με κάτι τόσο διαχρονικό!

T-shirt

Αυτό που λατρεύω στα Tshirts, είναι πως έχουν γίνει τόσο απαραίτητα και πρακτικά αφού μπορείς να τα ταιριάξεις ακόμα και με τη καινούρια σου fancy A-line Skirt, μετριάζοντας έτσι το ύφος της κλίνοντας στο smart casual.


Mini A-line skirt with Sweatshirt

Aκόμα ένας τρόπος για το αγαπημένο σου smart casual στυλ, απλά προσθέτοντας απο πάνω ένα cute φουτεράκι! Minimal & sexy!

Knitted Sweater

Για μας που το χειμώνα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, είμαστε λίγο παραπάνω κρυουλιάρες όταν θελήσουμε να βάλουμε την A-line φούστα μας τη συνδυάζουμε τέλεια με ένα knit! Επιλέγουμε και τις ρίγες φυσικά...αφού η τάση αυτή δεν έχει εποχή!

Mini A-line Skirt with Striped Shirt

Φυσικά με το κλασικό μας πουκάμισο! Σ' αυτό το συνδυασμό μπορείς να παίξεις αρκετά -όσο τουλάχιστον στο επιτρέπει το ύφος και το χρώμα της φούστας. Μπορείς να επιλέξεις ένα ιδιαίτερο print στο πουκάμισο ενώ δεν είναι απαραίτητο να είναι slim fit, αλλά να έχει λίγο περισσότερο όγκο, δίνοντας έτσι ένα πιο cool αέρα στην εμφάνιση σου!
Extra tip: Το δέσιμο του πουκαμίσου ψηλά στη μέση εκεί ακριβώς που βρίσκεται η ζώνη της φούστας θα αναδείξει την pin up διάθεση σου ;)

Cropped top

Cropped Top φυσικά και σε αυτό το στυλ...αφού είναι η τάση που μας επιτρέπει να τονίσουμε και να αναδείξουμε ένα απο τα ωραιότερα σημεία του γυναικείου σώματος! Τη μέση μας! 

Sneakers

Και πέρα απο τα κλασικά ankle boots, pumps, sandals (κτλ) για σένα που λατρεύεις το sporty chic μπορείς να συνδυάσεις την A-line skirt με τα αγαπημένα σου sneakers!
Τip: Aπλά να κοιτάξεις το μήκος της να μην είναι πολύ μακρύ...Οσο κοντύτερο τόσο καλύτερο σε αυτό το combine!


Dos ανάλογα με το σωματότυπο σου:
  • Για τις Les Petites το μήκος πάντα πάνω απο το γόνατο!



  • Για τις ψηλές (και τυχερές κάποιες φορές) της παρέας το midi μήκος είναι τέλειο(!) -και πάντα με high heels, έτσι;



Και μη νομίζετε...δεν είναι απαραίτητο να μοιάζετε με τα παραδείγματα των εικόνων. Πειραματιστείτε! Δοκιμάστε διάφορα στυλ αυτής της γραμμής! Με όγκο, με λιγότερο όγκο, πλισέ, με prints, μονόχρωμη, τουλινη, midi, mini... Συνδυάστε με διαφορετικούς τύπους πατούμενου...πιο formal ή πιο casual!
H μόδα δεν είναι standards και όρια...είναι διάθεση!

Φτάνοντας στο τέλος του άρθρου μας, σας παρουσιάζω και μερικές shopping προτάσεις μου μετά απο μια καλή έρευνα αγοράς instore και online!



Zara


Zara


Zara


Zara


Mango


Lewis


Mango


Vero Moda


Alexander Mcqueen


The Row


Carven



Suno

Rime Arodaky


Fendi


Adam Lippes



Εγώ την έχω βάλει στα Top 5 της wish list...και φυσικά mini...
Ανήκουμε στις petites! :)



xxx MaryS.

10 σχόλια:

  1. Αγαπώ να τις συνδυάζω με crop tops και cashmere πουλοβεράκια.
    Πολύ όμορφο ποστ.
    Η Ράνια του Mademoiselle-rania.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ρανια! Σε ευχαριστω για το σχόλιο!
      μα γίνεται να μη τις αγαπάς; Είναι υπέροχες...

      Διαγραφή
  2. τις αγαπώ! τέλος! υπέροχο ποστ!

    Ειρήνη
    www.thedailylace.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου!
      :) Οσο για τις φούστες ειναι έρωτας <3

      Διαγραφή
  3. αυτη η φωτό με τα sneakers είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός!!!!!!!!!!! καλημερούδια Μαιρούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι!!!!! Και εγώ προχθες με Tshirt και λευκά sneakers την έβαλα κ ήταν σουπερ!
      Καλημερες (καθυστερημένες εντελως...αλλά δε πειράζει, Κυριακη ειναι -χεχε!)

      Διαγραφή
  4. Πραγματικά Μαίρη μου μας ενημερώνεις συνέχεια...βρε δεν παχαίνει αυτή η γραμμή; Αυτή την εντύπωση είχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xρίστινα μου, αυτή η γραμμή τι κάνει...;
      Αγγίζει περιμετρικά τη περιφέρεια ίσα ίσα χωρίς να την αγκαλιάζει. Αρα δε τη τονίζει και το άνοιγμα προς τα κάτω, δίνει τη ψευδαίσθηση λεπτότερων ποδιών!
      Να τις δοκιμάσεις ;)

      Διαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα