Testing bar

Κενό

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

This season is all about the Shirtdress!


Θα σας πω ένα μυστικό...
Δεν είμαι μεγάλη fan του φορέματος. Μη με ρωτήσετε γιατί, ακόμα και εγώ αναρωτιέμαι. Απο μικρό κοριτσάκι προτιμούσα οτιδήποτε "παντελονάτο", μακρύ ή κοντό και όταν με το σχολείο μας πήγαιναν στην εκκλησία και μας "υποχρέωναν" οι δασκάλες να βάλουμε φορεματακι ή φούστα μαζί με εκείνο το ενοχλητικά αντιπαθητικό καλσόν, ήταν η χειρότερη μου.

Σήμερα, πιθανολογώ πως το φόρεμα μάλλον αποτέλεσε ισχυρό ψυχολογικό τραύμα και μάλλον δικαιολογημένα το αποφεύγω! Και αυτό και το καλσόν δηλαδή...

Παρόλα αυτα...τη νέα τάση που ξεκίνησε το τελευταίο χρόνο κάνοντας την εμφάνιση της απο την Άνοιξη του 2014 την έχω αγαπήσει -το λιγότερο! Το Shirtdress ή αλλιώς το πουκαμισοφόρεμα είναι το αγαπημένο trend των tomboys της εποχής!

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς το συγκεκριμένο trend έχει κάποιες δεκαετίες που έκανε την εμφάνιση του, με τα 70s στη πιο δυνατή εκδοχή του! Ετσι, ξαναθυμόμαστε πάλι ότι ναι...τα trends της δεκαετίας του 70 επιστρέφουν δυναμικά το ένα μετά το άλλο και ταιριάζουν τόσο με το mood και τη διάθεση μας!

Το Shirtdress λοιπον, είναι ένα πουκάμισο με λίγο περισσότερο όγκο και μήκος που δε χρειάζεται πλέον ένα bottom για να φορεθεί! Φοριέται σα φόρεμα και συνδυάζεται με ποικίλους τρόπους οι οποίοι εξαρτώνται πάντα απο το στυλ σου. Μπορεί να γίνει casual αλλά και πιο formal, ενω ταιριάζει ιδανικά και με το αγαπημένο σου ζευγάρι high heels! Ναι...πίστεψε το!


Δοκίμασε το κλασικό λευκό πουκάμισο σε αυτή την εκδοχή του, συνδυάζοντας το μέ ένα cardigan και flat shoes. Ενα καπέλο και μια λεπτομέρεια με κρόσσια θα σου δώσει τον boho αέρα που ψάχνεις!


Πρόσθεσε στην εμφάνιση σου εντυπωσιακά αξεσουάρ. Jewels, έναν fancy φάκελο ή ένα ζευγάρι high heels. Μην αφήσεις το shirtdress εντελώς "σκέτο"...γιατί κινδυνεύεις να μοιάζεις σα να έφυγες απο βραδινό πιτζάμα party!


Δεν νιώθεις άνετα με το κοντό shirtdress; Κανένα πρόβλημα μιας και όσον αφορά το μήκος τους, η μόδα και πάλι προνοεί και σου προσφέρει και άλλες επιλογές. Τα πουκαμισοφορέματα τα βρίσκουμε όχι μόνο σε mini αλλά midi και maxi. Επέλεξε ένα midi shirtdress, άνοιξε τα 3-4 τελευταία κουμπάκια για να αφήσει λίγο δέρμα ακάλυπτο και συνδύασε τα με ένα ζευγάρι ankle boots! Ετοιμη!


Μετά τη mini και midi εκδοχή του...βρίσκουμε και τη maxi! Το φοράμε με ζώνη για να τονίσουμε τη μέση μας, high heels και φυσικά...ανοιχτά τα τελευταία κουμπάκια. Sexy n' classy!


Sporty Chic εμφάνιση με denim shirtdress! Το συνδυάζεις με leather jacket και sneakers. Εγω θα σου πρότεινα το sneakerακι adidas stan smith ή all star...μιας και ειναι οι αδυναμίες μου, συγκριτικά με τα απλά running shoes ;)


Τα αμάνικα γιλέκα, έχεις καταλάβει νομίζω ΠΌΣΟ μας σώζουν! Και σε αυτή τη περίπτωση πρόσθεσε στο πουκαμισοφόρεμα σου...ένα leather ή denim αμάνικο και κάνε τη διαφορά! PS. Αν το σηκώνει η εποχή...ακόμη και ένα "διακριτικό"-όσο μπορεί- fluffy sleeveless jacket θα αναβαθμίσει το look σου!


Για τις -ακόμα- κρύες μέρες... σου προτείνω τη midi εκδοχή συνδυαστικά με το αγαπημένο σου χουχουλιάρικο παλτουδάκι! Στο πατούμενο, ankle booties ή αρβυλάκι (combat)!



Δοκίμασε ένα κόκκινο πουκαμισοφόρεμα με χρυσά jewels και floppy hat για να κανεις τη διαφορά!



Παρόλο που είπαμε ότι στη τάση αυτή δε χρειάζεσαι bottom, εσύ μπορείς αν θες να παίξεις με ένα skinny παντελόνι -μακρύ ή κοντό (shorts). Συνδύασε το όπως στη φωτογραφία, αφήνοντας κάποια κουμπιά ανοιχτά, για να δείξεις το highwaisted shorts σου! Ιδανικά, μπορείς να φορέσεις το shirtdress σου στη maxi εκδοχή  του, κάνοντας την εμφάνιση σου ακόμα πιο σέξυ!

Φυσικά δε θα μπορούσε να μην είναι τάση και το καρό πουκάμισο σ'αυτό το trend! Φόρεσε το με Leather Jacket και ζώνη στη μέση σου!


Και επειδή οι designers είναι άνθρωποι δίκαιοι (το ξέρω...όχι πάντα!) προέβλεψαν για μας με τα μεσογειακά μας χαρίσματα, πουκαμισοφορέματα  σε άλφα γραμμές με πιο χιτά υφάσματα ώστε να τα κρύβουμε! Κάνε το κόλπο με τα κουμπάκια για πιο sexy εμφάνιση! Μη το ξεχνάς...

Οπότε ανακεφαλαιώνοντας για το Shirtdress Look θα χρειαστείς:


  1. Ενα πουκαμισοφόρεμα ή τη παλιά σου, oversized, long πουκαμίσα σου.
  2. Μια ωραία δερμάτινη ζώνη ή ακόμα και ένα φουλαρι για να δέσεις στη μέση σου, αντί για ζώνη.
  3. Καπέλο και earthy αξεσουάρ για boho look (δες εδώ).
  4. Ηigh Heels για να αναβαθμίσεις το look σε πιο formal & sneakers ή flat ankle boots για sporty chic ή smart casual εμφάνιση.
  5. Sleeveless Jackets σε οποιοδήποτε ύφασμα.

Οργάνωσε τα φτιάχνοντας 2-3 διαφορετικά styles και outfits ακόμα και με το ίδιο πουκαμισοφόρεμα και είσαι Ετοιμη!





xxx MaryS.

9 σχόλια:

  1. Το φορούσα πάντα τα καλοκαίρια ειδικά στην denim εκδοχή του. Το λευκό το αέρινο και το ροζ νομίζω πως θα τα ήθελα ακόμη στην ντουλάπα μου...Καλή Σαρακοστή Μαίρη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα denim ειναι πάντα αγαπημένα μας! Και εγώ μια απο τα ίδια!
      Τώρα που θα τα βρίσκουμε παντού θα τα δοκιμάσουν και όσες δε το έχουν κάνει!
      Καλή Σαρακοστή Χριστίνα σε ευχαριστώ για το σχόλιο <3

      Διαγραφή
  2. Μαίρη κι εγώ με τα φορέματα έχω ένα θέμα...προτιμώ ξεκάθαρα τα παντελόνια.Πάντως ακόμα και στην εκκλησία όταν πήγαινα φορούσα το τζιν μου.Και κανείς δε μου έλεγε τίποτα...ας τολμούσαν δηλαδή... χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλώνοντας και εγώ το αντιδραστικό στοιχείο...με τα jeans πήγαινα.
      Αλλα μικρότερη, μια καταπίεση τη τρώγαμε. Εμεις τρώγαμε αυτή, και εμάς μας έτρωγε το καλσόν!

      Διαγραφή
  3. Ήταν θυμάμαι στη μόδα το 80 (προδίδω την ηλικία μου..) Δεν είχα ιδέα οτι επανήλθαν. Εξαιρετικό νέο γιατί κολακεύουν αρκετά τις ατέλειες.Ευχαριστούμε για τo εξαιρετικά ενημερωτικό ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα...όσον αφορά τις "ατέλειες".
      Χαιρομαι που σου άρεσε το post! Καλώς ήρθες Sofia :)

      Διαγραφή
  4. Ωχ ναι τις γουστάρω πολύ τις πουκαμίσες σε όλα τα στυλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ;) Ετσι και εγώ αυριο θα κατέβω στην αγορά...λέω να τσιμπήσω μία xD
      Είναι ότι πρέπει για άνοιξη/καλοκαίρι!
      (τώρα θα μου πεις που ειναι η άνοιξη...ε, που θα πάει...θα έρθει!)

      Διαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα