Testing bar

Κενό

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Γιατί είναι cool να κυκλοφορούμε άβαφες...;


...αφού ξεπεράσουμε το πρώτο σοκ δηλαδή...

Ψέματα δε θα σας πω, είμαι κοκέτα! Είμαι απο αυτές που δεν αποχωρίζονται τη μάσκαρα ούτε όταν πετάγονται για ένα λεπτό απέναντι στο περίπτερο. Η αδερφή μου με φωνάζει νύφη, αλλά εγώ με βλέπω νορμάλ.

Λατρεύω το μακιγιάζ...αλλά ταυτόχρονα είμαι και τεμπέλα. Κάθε φορά που είναι να πάω στη δουλειά το πρωί αναθεματίζω τη γυναικεία τύχη μου λόγω της οποίας στερούμαι ένα τέταρτο παραπάνω ύπνου για την όλη διαδικασία πουδρα-κονσίλερ-eyeliner (ναι, με τη τσίμπλα στο μάτι) - μάσκαρα κτλ.

Κάπου εκεί σκέφτομαι τους άντρες και τη δική τους τύχη (σηκώνομαι, πλένομαι, τρώω, φέυγω) και τους φθονώ. Τους φθονώ φίλη για τη "no make up" τύχη τους.

Το make up ναι, μας αναβαθμίζει. Απο "μέτρια" ή "κουρασμένη" δείχνεις κουκλα & λαμπερή. Οταν όμως το φοράς σα μάσκα καθημερινά πάνω απο τη πραγματική, φυσική σου εικόνα...μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα "στραβά" απο όσα σε έχει αφήσει να νομίζεις. 

Κάποιες φορές τελευταία χρειάστηκε να κυκλοφορήσω άβαφη. Εντελώς. Παντελώς. Ούτε πουδρίτσα, ούτε κονσίλερ για τους μαύρους κύκλους. Τι-πο-τα. Ημουν εγώ...και το δέρμα μου. Ετσι κατέληξα λοιπον, σε μερικά θετικά συμπεράσματα:

  • Η no make up εκδοχή σου δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά απο τη βαμμένη. 
Για να είμαι ειλικρινής...το πιθανότερο είναι για τους γύρω σου να μη το προσέξουν καν. Ασχετα αν εσύ νομίζεις ότι όλοι σε κοιτούν γιατί....ξέρουν!!! -κόψε τις δραματικές σειρές, σε χαλάνε...
  • Το καλοκαίρι μπορεί να σταθεί περισσότερο φίλος σου, από ότι εχθρός σου.
Εχεις ζήσει σίγουρα και εσύ αυτές τις στιγμές απείρου κάλλους κάτω απο τον καυτό ήλιο με το make up να τρέχει και τη μάσκαρα να διαλύεται πάνω στα καλοβαμμένα απο ρουζ μάγουλα σου. Ναι, ναι...όλες το ξέρουμε το σκηνικό. Το καλό με το να είσαι άβαφη είναι ότι απλά δεν έχεις να ανησυχείς για τη περίπτωση που αρχίσεις να ξεβάφεις και μοιάζεις περισσότερο με τον Joker παρά με τον εαυτό σου! Και αυτό μοιάζει να χρειάζεται να μπει στο καλάθι με τα extra plus!
  • Αν σε φαγουρίζει το μάτι σου...μπορείς να το ξύσεις!!!
Είναι νωρίς το βραδάκι. Είσαι έξω, βαμμένη, ντυμένη, θεά. Περνάς σούπερ...ώσπου σε πιάνει μια τρελή φαγούρα στο πάνω βλέφαρο το οποίο να σε πληροφορήσω είναι φίσκα στο smokey και τις τρεις στρώσεις της καινούριας σούπερ ντούπερ μάσκαρας! 

Σκέψου τώρα το ίδιο ενδεχόμενο στη no make up μέρα σου. Απλά...ξύνεσαι χωρίς να καταλήξεις να μοιάσεις σε ρακούν!
Τέλειο; Ε, ναι!

  • Εξακολουθείς να αρέσεις στο αγόρι σου...πολύ!!!

Οχι ότι, όταν φοράς εκείνο το κατακόκκινο κραγιόν δε του αρέσεις...αλλά φυσική σε λατρεύει. Είναι το πρόσωπο που αγαπά και χαζεύει κάθε πρωί όταν εκείνος ξυπνά νωρίτερα...και εσύ ακόμα χουζουρεύεις μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Οπότε, ναι, μην αναρωτιέσαι για εκείνον...

  • Το no make up, βοηθάει το δέρμα σου.
Με τόση "τελειότητα" πάνω στο πρόσωπο μας, ξεχνάμε ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτό αλλα εκείνο που μας κοιτάζει το πρωί στο καθρέφτη. Αντί να ψάχνουμε tutorials με τη καλύτερη γραμμή eyeliner είναι αναγκαίο καμιά φορά να ασχολούμαστε με την υγεία της επιδερμίδας μας -και αυτό στο λέω, για να το ακούσω και εγώ. Εκείνης της επιδερμίδας, που θάβεται κάτω απο μια στρώση make up και πούδρας και που μπορεί να αναπνέει με δυσκολία. Oι no make up μέρες βοηθάνε το δερμα σου να ηρεμήσει...και σίγουρα κάνουν και σένα να αισθάνεσαι πιο ελεύθερη, δε νομίζεις; (Ειδικά αν θυμηθείς το σκηνικό με τη φαγούρα).

  • Το βράδυ πριν κοιμηθείς...απλά θα πέσεις στο κρεβάτι χωρίς εκείνη τη σκέψη: "πο (πολλά"ο"), ρε φίλε...ποιος ξεβάφεται τώρα;;;;"
*Εγω πάντως το πρώτο σοκ το ξεπέρασα...και σίγουρα, πλέον, αισθάνομαι καλύτερα για το άβαφο πρόσωπο μου. Εχουμε συνηθίσει τόσο πολύ το "φτιαχτό", το "τέλειο", το "εικονικό" σε σημείο να θεωρούμε αυτό νορμάλ και όχι τη φυσική ομορφιά.

Και ναι...έχουμε και μαύρους κύκλους, φακίδες ή ρυτίδες. 
Πέρα απο όλα αυτά όμως...έχουμε και τα κότσια (ή τα κατακτάμε με το καιρό) να βγούμε και να είμαστε όπως είμαστε...χωρίς μάσκες για να κρυφτούμε. Εχουμε τα κοτσια να τα αγαπάμε...και να τα αποδεχόμαστε!



6 σχόλια:

  1. Γεια σου Μαιρούλα!

    Σήμερα που λες το έζησα αυτό στο πετσί μου. Πρώτη ζεστή καλοκαιρινή μέρα του χρόνου και όλα πάνω μου έλιωναν. Σκιές, μάσκαρες, πάνιαζε η πούδρα, χάλια! Άη στο καλό του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν προφητικό το ποστ ρε Χριστινάκι! Σκιά με τέτοια ζέστη;;; Ουτε να το σκέφτομαι....!
      Αυτό το "λιώσιμο" είναι απο τα χειρότερα μου...γι αυτό πλέον όσο πιο ζέστη, τόσο πιο ελαφρύ το βάψιμο ;)
      Καλό σου βράδυ! :)

      Διαγραφή
  2. Μέικ απ δεν βάζω ποτέ έτσι κι αλλιώς. Το καλοκαίρι ένα μολύβι στα μάτια και λίγο κραγιόν. Καλό μεσημέρι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι εγώ πλέον το έκοψα...όταν μάλιστα συνειδητοποίησα ότι δε μου χρειάζεται!
      Ενα ελαφρύ πέρασμα με μια πουδρίτσα ή τερακότα το καλοκαίρι, μάσκαρα και έξω απο το σπίτι!
      Συμφωνω! :D
      Τα φιλιά μου <3

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με όλα!!!! Τον τελευταίο μήνα λόγω επιβαρυμένου προγράμματος δεν προλαβαίνω όχι να βαφτώ, ούτε να φάω, έκοψα το μακιγιάζ και πρόσεξα περισσότερο την περιποίηση του προσώπου μου. Βοήθησε την εξαφάνιση των σπυριών και αυτή την στιγμή καταπολεμώ τις κοκκινίλες. Καλό βράδυ κορίτσι! Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα