Testing bar

Κενό

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Window Shopping: Φθινοπωρινά outfits


Αν το shopping ή...καλύτερα, το window shopping ήταν σπορ, εγώ θα ήμουν πρωταθλήτρια! Είμαι η κλασική shopping addicted κοπιλίτσα, που ερωτεύεται βιτρίνες, και όταν μπαίνει σε μαγαζιά -έτσι για μια γέυση- ενώ σκέφτεται..."Οχι, δε θα δοκιμάσω τίποτα", τελικά δοκιμάζει τα πάντα. 

Αυτή που προτιμά να θυσιάσει το τελευταίο της 20αρικο σε ένα (τέλειο!) μπλουζάκι που αγάπησε ταμάλα απο τη 1η ματιά...και μετά χαίρεται που το κυκλοφορεί πάνω της...ακόμα και αν δεν έχει ουτε ευρώ για το εισιτήριο του Οασθ. Ναι, αυτή είμαι.
(Σπάταλη; Οχι, καλέ...Πως σου ήρθε;)

Κάπως έτσι, στο εβδομαδιαίο κενό της Παρασκευής μου αποφάσισα, να μαζέψω υλικό για να σου δείξω 4 διαφορετικά φθινοπωρινά outfits, που θα σε βολέψουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ και ανάλογα με το στυλ τους...σου προσδίδουν διαφορετικό "ύφος" & προσωπικότητα...

Look No1: Smart Casual


Αν κάτι μ'αρεσει στο ντύσιμο, είναι να συνδυάζω το "μοντέρνο" με το κλασικό. Το smart casual look συνήθως είναι...αποδεκτό και καταλληλότατο για τις περισσότερες των περιπτώσεων. Ασε που σε βγάζει απο τη δύσκολη θέση όταν έχεις να παρεβρεθείς σε περίσταση στην οποία δεν είσαι σίγουρη αν επιβάλλεται ένα χαλαρό outfit ή κάτι πιο elegant. 

Στη δική μου περίπτωση ειπα να παίξω με τρία βασικά trends της season. To denim, το κλασικό πουκάμισο με το δετό φιογκο στο λαιμό και (εννοείται!) το ελαφρως φουσκωτό μανίκι και φυσικά...τα pointy flats που δίνουν στο outfit άλλον αέρα! Πιο θηλυκό.

Το συγκεκριμένο σύνολο μπορείς να το φορέσεις απο το πρωί μέχρι το βράδυ. Το χρώμα του πουκαμίσου που επέλεξα, είναι το κυπαρισσί και αυτό γιατι αυτή τη season με τα 70s να απογειώνονται βρίσκεται στη βασική παλέτα των designers, ενώ παράλληλα πρέπει να σου πω, πως ταιριάζει τέλεια και με το κόκκινο κραγιόν σου! Αυτό που το πας;

Για ακόμα πιο casual look, φόρεσε αντί για τα pointy flats, το sneakerάκι σου (ιδανικά ένα stan smith) ή αλλάζοντας το πουκάμισο με ένα απλό knit πουλόβερ ή Tshirt...ενώ για ακόμα πιο κλασική εμφάνιση επέλεξε λευκό πουκάμισο αντίστοιχου στυλ, midi μάκρος στη σαλοπέτα (ναι, θα βρεις!) και γόβες να απογειώσουν το outfit...

Eίσαι έτοιμη!

Total Look Zara:
Σαλοπέτα εδώ
Flats εδώ

*Το πουκάμισο δεν υπάρχει διαθέσιμο στο e-shop της εταιρείας. Θα το βρείς στο τμήμα του TRF σε οποιοδήποτε κατάστημα ZARA.

Look No2: Midi dress to impress


Είναι αυτό που λεμε...το ρούχο πασπαρτου ή..."πας παντού" όπως συνηθιζω να λέω εγώ. Θα το βάλεις με sneakerάκι το πρωί, θα το βάλεις με μποτάκι στο χαλαρό καφέ (ankle boots και μόνο ankle boots, να φανεί και λίγο ποδαράκι τώρα πριν πιάσουν τα καλά τα κρύα), θα το φορέσεις με flats όπως pointed ή oxfords. Aπο το πρωί μέχρι το βράδυ. Στη δουλειά, στη βόλτα, στη συνέντευξη, στο επίσημο...και στη χαλαρουίτα. 

Ε, ναι...γίνεται να μη το αγαπάς;

'Ετσι και εγώ, επέλεξα ένα κλασικό μαύρο midi φόρεμα (σε σόκαρα με την επιλογή του χρώματος, ελα πες...δε το περίμενες!), και ένα καρό πουκάμισο δεμένο στη μέση που προσδίσει στυλ αλλά και πρακτικότητα για το βραδάκι που θα το δαγκώσεις με τους 17 βαθμούς και θα με ευγνωμονείς που σου είπα να μη ξεχάσεις να το δέσεις γιατί, ναι(!) αργότερα θα το χρειαστείς.

Στο πατούμενο σου δίνω δυο εναλλακτικές για το συγκεκριμένο outfit. Oxfords (βλέπε εικόνα πάνω) που κάνουν την εμφάνιση σου πιο κλασική και συγκαταβατική, και...


...σταράκι για σένα που είσαι πιο χαλαρό τυπάκι και εν πάση περιπτώσει...μισείς θανάσιμα τα oxfords.

Το outfit είναι εύκολο, everyday, στυλάτο, έχει κάτι απο 90s... κυρίως, όμως, έχει το το midi φόρεμα που είναι ένα πολύ σημαντικό & απαραίτητο ρούχο στη γκαρνταρόμπα σου.
Γι'αυτό...ξανασκέψου το!

Τotal Look Stradivarius:
Φόρεμα εδώ
Πουκάμισο εδώ
Oxfords εδώ
Look No3: Βoho


Κάπου εδώ να σου πω, πως ερωτεύτηκα!  Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Το boho είναι ένας έρωτας υπερτεράστιος...κ γι αυτό χρωστάμε πολλά σ αυτά τα 70s, γιατι μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ελεύθερες και ανέμελες. Αλλωστε αυτό βγάζει το όλο ύφος της δεκαετίας και κυρίως...το hippie style.

Στο outfit που σου προτείνω, επέλεξα ενα μουσταρδί (χαρακτηριστικό χρώμα της τάσης) απλό με 3/4 μανίκι φόρεμα σε εβαζέ γραμμή (flared), suedeμαύρο, κοντό σακάκι με κρόσσια -επίσης βασικό στοιχείο του trend-, και ένα ζευγάρι σουέντ ankle boots για να ολοκληρώσουν τέλεια την 3η φθινοπωρινή μου πρόταση.

Θα σου έλεγα πως αυτό το στυλ γενικά θέλει προσοχή. Δε θέλει φόρτωμα στα αξεσουάρ ή τα prints ενώ αν παίξεις με τα βασικά στοιχεία του σε ένα item όπως το suede, τα κρόσια, και οι flared χαλαρές, ανοιχτές γραμμές...θα πέσεις μέσα για μέσα! Θέλει ισορροπία και όχι "πλάκωμα".

Στο πατούμενο επέμεινε σε ankle boots καθώς είναι το ιδανικό παπούτσι αν δε θέλεις να ξεφύγεις απο το boho ύφος.

Extra tip: Aντίστοιχο bohemian outfit φτιάχνουμε και αν αντικαταστήσουμε το μουσταρδί φόρεμα με ένα -ίδιας γραμμής- crochet.  To "βελονάκι" ανήκει δικαιωματικά στη δεκαετία του 70 πια, αφού συνδυάζεται τέλεια με τη τάση και ότι αυτή επιβάλει.

Total Look Mango:
Φόρεμα εδώ
Σακάκι εδώ
Ankle Boots εδώ

Look No4: Boho Chic


Κοίτα, τώρα που με βλέπω...με λες και έγκυο. Η λήψη τελικώς δεν ήταν καλή αλλά δε πτοούμαστε! Εστίασε στο ρούχο...το οποίο δε κάθεται έτσι, στο εγγυώμαι! Η 4η και τελευταία μου πρόταση λοιπον, αφορά το boho chic και πάλι, αυτή τη φορά όμως με συνδυασμό 2 items.

Φούστα σε Α γραμμή που μας κολακεύει...ΟΛΕΣ(!) -ειδικά εμείς με πιο μεσογειακό καλούπι επιβάλλεται να επενδύσουμε σε μία για το χειμώνα, καθώς αναδεικνύει τη μέση, δείχνει τα πόδια μας πιο αδύνατα ενώ κρύβει περιφέρεια- μπλούζα σε ριχτή γραμμή με crochet λεπτομέρειες και φουσκωτό μανικάκι και suede μποτάκι και πάλι.

Για σένα που θες να κάνεις το boho ύφος πιο έντονο, μπορείς να προσθεσεις κάποιο earthy αξεσουάρ στο λαιμό (όπως ένα statement necklace) ή boho δακτυλίδια με διάφορες πέτρες (προτίμησε μπορντώ & καφέ αποχρώσεις για να ταιριάζουν με την εποχή).

Κατα τ'άλλα τα tips που σου έγραψα στο προηγούμενο ισχύουν και σε αυτό το outfit, αφού ανήκουν στην ίδια κατηγορία στυλ.

Total Look Mango:
Πουκάμισο εδώ
Φούστα εδώ
Ankle Boots εδώ

Κάπου εδώ, κουράστηκα να δοκιμάζω όπως καταλαβαίνεις και σταμάτησα στα 4, μα πρακτικά και καθημερινά σύνολα για το φθινόπωρο...που όσο να πεις, μέχρι τα πρώτα κρύα θα μας τραβήξει λίγο ακόμα με την αλλοπρόσαλλη καιρικά διάθεση του.
Αν ρωτάς εμένα...αυτό που σίγουρα θα επέλεγα απο τα τέσσετα, είναι το προτελευταίο, καθώς το εβαζέ φόρεμα είναι διαχρονικό & άνετο, το boho το λατρεύω(!) και το μουσταρδι...πόσο μας πάει εμάς τις καστανές δε στο συζητώ!

Δαγκωτό, λοιπον 3ο!
Εσύ τι λες;



7 σχόλια:

  1. Το πρώτο και το τρίτο ξεχώρισα! :)
    Καλή συνέχεια να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κατερινά μου! Κ εγώ το 3ο θα διάλεγα πάντως...με διαφορά!

      Διαγραφή
  2. Το 4 είναι το αγαπημένο μου! Είναι πολύ κομψό και λατρεύω το συνδυασμό των γήινων χρωμάτων! Πολύ πολύ ωραίο και φθινοπωρινό ! Μου άρεσε πολύ το άρθρο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαρία!! Και εγώ γενικά εχω μια αδυναμία στις γηινες αποχρώσεις, νομίζω οτι ειναι οτι καλύτερο (και πιο safe φυσικά!)
      Μετα το μουσταρδί φόρεμα, νομίζω πως κ εγώ κλίνω προς το 4ο.
      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Φιλιααααα

      Διαγραφή
  3. Μαιρούλα!!!!!!! πολύ ωραίο post! να κάνεις και άλλα τέτοια outfits! αυτό το «περιπλανιέμαι μες την πόλη με ένα δεκαλεπτο στο πορτοφόλι γιατι τα άλλα τα έφαγα σε κάτι που είδα και ΕΠΡΕΠΕ να το πάρω γιατί ήταν τέλειο,..» κάτι μου θυμίζει!!!!!!!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι ειναι το πάθος μας...
      Αλλοι το ριχνουν στο αλκοόλ, άλλοι στα τυχερά παιχνίδια...εμείς το ρίχνουμε στην αγορά!
      Του ριχνουμε και καταλαβαινει δλδ!
      *βεβαίως και θα κάνω κ αλλα τέτοια ποστ.
      Αυτό το 3ωρο κενό της Παρασκευής μου, πρέπει κάπως να αξιοποιηθεί.

      Διαγραφή
  4. χαχαχααχ!!!!!! εγώ αυτό το λέω εποικοδομητική ενασχόληση! εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα