Testing bar

Κενό

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

7+1 Τροποι για να ανανεώσεις το στυλ σου!


Οταν σκέφτομαι το style...δυο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό:
  1. Αξεσουάρ
  2. Statement
Ερχεται η στιγμή που όλες μας (σκυλό)βαριόμαστε τη ντουλάπα μας, τα ήδη υπαρχοντα ρούχα, τους συνδυασμούς και τα outfits που έχουμε κάνει πάνω απο 200 φορές και γενικώς...το στιλ μας! Παίρνουμε τότε λοιπον, την απόφαση να ανανεωθούμε!


Δυο οι πιθανότητες:
  1. Ξεπαραδιάζεσαι γιατί νομίζεις ότι ανανέωση σημαίνει μετάλλαξη.
  2. Μπαίνεις με αέρα αυτοπεποίθησης στα μαγαζιά και βγαίνεις έχοντας αγοράσει -και πάλι- τα ίδια και τα ίδια. Ο αέρας αυτοπεποίθησης έφυγε βόλτα στο Τιμπουκτού, όπως καταλαβαίνεις.
Το μυστικό σε μια ανανέωση και γενικότερα σε ότι αφορά το στυλ έχει να κάνει περισσότερο με μικρές αλλαγές ή προσθήκες. Αυτό που σου λέω, ακόμη μια φορά είναι πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Οι λεπτομέρειες στο ντύσιμο μας είναι κατα βάση τα αξεσουάρ. Μικρότερα ή μεγαλύτερα μπορούν  να δώσουν extra πόντους...ενώ όσο πιο statement είναι ένα κομμάτι τόσα λιγότερα θέλει γύρω του. Απο μόνο του τραβάει τα βλέμματα. 

Πως θα το κάνεις?


Επένδυσε στα κοσμήματα
Δε γίνεται να μην έχεις αντιληφθεί πόσο σημασία έχουν τα κοσμήματα. Layered κολιέ, earthy βραχιόλια, earcuffs ή μερικά midi rings στα δάκτυλα σου σε κατατάσσουν απο "απλή"...σε stylish. Λιτή stylish...minimal stylish...μα πάντα stylish!
Φόρεσε το ίδιο outfit,
αλλιως!

Φόρεσες πάλι το ίδιο πουλόβερ και αυτό το jeans που έχεις εδώ και 4 χρόνια...και έχεις κουραστεί να το βλέπεις είναι η αλήθεια. Δοκίμασε να το φορέσεις διαφορετικά αυτό το ίδιο outfit με μια πολύ πολυ μικρή αλλαγή. Βάλε το πουλόβερ σου απο μέσα. Χμ, για δες πως άλλαξε η εμφάνιση αυτού του βαρετού outfit...


Επένδυσε σε ιδιαίτερες υφές!

Αν θες να αγοράσεις κάτι που όντως θα κάνει τη διαφορά, οχι(!) μη ξαναπάρεις ένα ακομα basic μπλουζάκι -έχεις τόσα! Πάρε ένα δερμάτινο παντελόνι, μια suede φούστα, ένα βελουτέ σακάκι, ένα top με croco λεπτομέρειες.  Οι υφές κάνουν πολύ ιδιαιτερο το κάθε item και ακόμα και αν συνδυαστούν με το πιο απλό κομμάτι της ντουλάπας σου δε θα χάσουν τη λάμψη τους. Στο εγγυώμαι.


Πες ΝΑΙ! στο statement!

Ενα statement κομμάτι "φωνάζει" απο μόνο του. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ενα αξεσουάρ, μια φούστα, ένα παλτό...ένα φούτερ! Αλλες φορές είναι υπερβολικό, άλλες απλώς, ηχηρά... εντυπωσιακό. Το πως είναι προσδιοριζεται απο το ίδιο και εσένα. Πως είναι αυτό το κομμάτι μόνο του και πως το φοράς εσύ. Δε θέλει πολλά, και φτάνει και περισσεύει για να κάνει την εμφάνιση σου super! Ενα statement κομμάτι το φοράς απο το πρωι μέχρι το βράδυ και πάντα, μα πάντα...ξεχωρίζεις. 

Παπούτσια και πάλι παπούτσια!
Πόσες φορές ντύθηκες, στολίστηκες...και όταν ήρθε η ώρα να διαλέξεις πατούμενο είδες ότι κανένα δε σου κάνει "κλικ". Δεν απογειώνει την εμφάνιση. Οτι κανένα δε θα ήταν ίδιο με εκείνο lace up πέδιλο που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ταίριαζε γάντι!
Εμένα μου λες! Το παπούτσι φίλη μου μπορεί να είναι το άλφα και το ωμέγα μιας επιτυχημένης στιλάτης εμφάνισης. Οταν ειδικά έχει πρωτοτυπία, χρώμα και τέχνη! Μερικά ειναι έργα τέχνης πως να το κάνουμε! Πριν βγεις στην αγορά οργανώσου. Τι παπούτσια έχεις, ποια φοριούνται...τι θες! Χρειάζεσαι ένα ankle boot γιατί το 70s δε μπορείς πλέον να το βάλεις με τη μπότα ιππασίας; Ενα flat σε pointed με κορδόνια γιατί ότι έχεις σε ίσιο μοιάζει με εκείνες τις παλιές μπαλαρίνες με τη σούρα πίσω (#not); Μια σουέντ over the knee μποτούλα γιατί έχεις μακριά πόδια και θες να δείξεις βρε παιδί μου!
Οργανώσου...και ψάξε. Τα παπούτσια είναι η καλύτερη επένδυση για μια ανανέωση.
Και που είσαι; Οχι όλα μαύρα!...ρίξε λίγο χρωματάκι, εστω γήινες αποχρώσεις. Το δέχομαι.

Love for the Vest
Για αυτά τα γιλέκα...μόνο αγάπη! Το τελευταίο 1,5 μήνα έχω αγοράσει ήδη τρία και μπορώ να σου πω, πως με έχουν σώσει ουκ ολίγες φορές! Σε stylish εμφανίσεις...αλλά και bussiness περιστάσεις. Το γιλέκο σε μεταφέρει απο την απλότητα...στο στιλ. Απο το αδιάφορο και βαρετό, στο ενδιαφέρον. Ταιριάζουν με τα πάντα, όλες τις εποχές και αν δε τα έχεις συνηθίσει καιρός είναι να τα δοκιμάσεις!

Ζακέτες & layering
Κοιτάς τη παραπάνω εικόνα. Τι σου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση; Τι σου τραβά τη προσοχή; Το τζην; Το τοπ; Η τσάντα; Χμ...μήπως η υπέροχη ζακέτα; -και τα 2μετρα πόδια της κοπέλας εντάξει, το παραδεχόμαστε. Οι ζακέτες λειτουργούν κάπως όπως και τα γιλέκα. Τζηνάκι-topάκι...σκέφτεσαι, αδιάφορο. Φοράς απο πάνω την αγαπημένη σου ζακέτα και αμέσως αλλάζει. Και φυσικά δε μιλάμε για basic κομμάτια. Μιλάμε για μακριές, fluffy, με prints ή ανάγλυφα σχέδια, oversized...ή statement. Μιλάμε για τη ζακέτα που δηλώνει τη παρουσία της και ειναι το κομμάτι κλειδί της εμφάνισης σου.
Αυτή τη ζακέτα να ψάξεις! Αυτή τη ζακέτα να πάρεις. 

Πριν κάνεις οτιδήποτε...κάνε έρευνα! 
Kαι εντάξει, οκ...αποφάσισες να ανανεωθείς! Ασε κάτω το πορτοφόλι και οργανώσου.
Online έρευνα και window shopping πρέπει να είναι τα δυο βασικά σου βήματα κάθε φορά που θες να ξεχυθείς στην αγορά για κατακλυσμικές αγορές. Μελέτησε ποια στιλ είναι κοντά στο δικό σου, τι θα φορούσες, τι δε θα φορούσες...τι ίσως πρέπει να δοκιμάσεις για να έχεις άποψη και να μη σε λένε οι φίλες σου κολλημένη, πως φοριέται και κυρίως πως συνδυάζεται με τα ήδη υπάρχοντα σου στη ντουλάπα.

Σημείωσε πως δε χρειάζεται να ξεπαραδιαστείς. . .
Σιγά, σιγά και με μεθοδικότητα θα συμπληρώσεις την ιδανική ντουλάπα που κάποια στιγμή θα φτάσει και αυτή...να μην έχει τίποτα που σου αρέσει.
Και φτου απο την αρχή!

Τι να σου κάνω; Γυναίκες είμαστε...
Αν και απο ψυχοθεραπευτικής άποψης δεν ειναι δόκιμο αυτό...δε θα στο αναλύσω. 
Θα σου κάτσει βαρύ και θα βαρεθείς...
Καλή ανανέωση το λοιπόν!

PS. Μη ξεχάσεις να μου πεις τι πήρες τελικά...και πως σκέφτεσαι να τα φορέσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα