Testing bar

Κενό

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Mε έναν άντρα-σκαλοπάτι...



Αν θα μπορούσα να σκεφτώ γύρω απο τις σχέσεις, θα τις κατηγοριοποιούσα σε διάφορους τύπους. Τύποι σχέσεων που όλοι περάσαμε και όσοι δε προλάβαμε...δε θα τη γλυτώσουμε, το μόνο σίγουρο!

Υπάρχει ο τύπος της Πρώτης Αγάπης, ο τύπος του Έντονου Ενθουσιασμού, αυτός του "Τι ακριβώς σκεφτόμουν;" και η σχέση...σκαλοπάτι!

Η σχέση αυτή, που αποτελείται απο εσένα και τον άντρα σκαλοπάτι, έπεται-συνήθως- ενός αρκετά σημαντικού δεσμού προηγουμένως. Το μόνο σίγουρο, φίλες μου, είναι πως σε εκείνη τη φάση...(πριν το σκαλοπάτι κοινώς) δεν είμεθα έτοιμες για σχέση αλλά ψοφάμε να την αποκτήσουμε!

Ο άντρας αυτός εμφανίζεται ως θαύμα Ex ουρανού μπροστά μας
(εντάξει, καμιά φορά μπορεί να μην είναι τόσο τυχαία η συνάντηση μας). Είναι όμορφος, έξυπνος, μας κάνει να γελάμε, απολαμβάνουμε τις συζητήσεις μαζί του και το βασικό...μας θέλει!


Τι πιο ιδανικό τη στιγμή που ο κόσμος μοιάζει γκρεμισμένος, απο την εμφάνιση ενός καινούριου, φρέσκου ειδυλλίου που μάλιστα δείχνει ενδιαφέρον!;Ε;




Χμμμ...και κάπως έτσι, με ένα γρήγορο τρόπο, ο άντρας αυτός...γίνεται εκεί που δε το καταλαβαίνεις η σχέση σου!

Εκείνος τρελαίνεται για σένα-εσύ αισθάνεσαι το πολύ μια χλιαρότητα. 

Εκείνος λατρεύει να σε καλημερίζει και να σε καληνυχτίζει με τρυφερά sms texts, fb posts & tweets - εσύ, πάλι, δεν ανυπομονείς ιδιαίτερα για αυτές τις εκδηλώσεις αγάπης.
Εκείνος θα ήθελε να βρίσκεται καθημερινά μαζί σου-εσύ προτιμάς να μείνεις στο κρεβάτι με τις πυτζάμες σου.

Εκείνος είναι ερωτευμένος...εσύ, πάλι, καθόλου!

Και τι είναι, φίλη μου, μια σχέση χωρίς έρωτα; Pizza χωρίς Coca Cola! Αυτό είναι!
Είμαι σίγουρη πως αν καθίσεις ψύχραιμη και το σκεφτείς θα συνειδητοποιήσεις πως αυτός ο άντρας αποτελεί απλά ένα σκαλοπάτι στο οποίο πάνω θα πατήσεις για να πας κάπου ψηλότερα...χωρίς εκείνον, φυσικά. 
Δεν είναι ότι δε σε ενδιαφέρει καθόλου το πως νιώθει, αλλά δε σε γεμίζει όσο θα ήθελες. Τόσο τουλάχιστον για να αποφασίσεις να μείνεις και να επενδύσεις συναισθηματικά σε αυτό που έχετε.

Για να είμαι ειλικρινής, σε καλύπτει τόσο...όσο ένα καινούριο ζευγάρι μπότες σε μια δύσκολη μέρα. Για μια στιγμή δηλαδή,...μέχρι να φύγει η έξαρση του δεκάλεπτου ενθουσιασμού και να επιστρέψεις στη σκληρή -και περισσότερο βαρετή- πραγματικότητα.

Εκείνος είναι γλυκούλης και σου λέει όλα όσα θα ήθελες να ακούσεις. Όσα είχες ξεχάσει πως είναι να σου λένε πριν λίγο καιρό, όταν ένιωθες παραμελημένη, "αόρατη". Και τώρα υπάρχει αυτός που σε βλέπει! Πως να τον αγνοήσεις και να τον αφήσεις πίσω; Πόση απόλαυση μας δίνει να μας κοιτάζουν, να μας θαυμάζουν, να μας αγαπούν!




Το κακό στην υπόθεση μάλιστα, είναι όταν προσπαθείς να σου βγει...το αίσθημα και δε βγαίνει. Το μυστικό και το ωραίο μιας σχέσης, όμως, είναι το αβίαστο και φυσικά το αμοιβαίο!

Είναι σίγουρο πως ο άντρας-σκαλοπάτι θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς! Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, θα γεμίσει το χρόνο σου και πιθανότατα άλλα κενά σου. Θα αποτελεί μια σχέση να "διαφημίζεις" και να ανακοινώνεις στις συνευρέσεις με τη παρέα, τους φίλους, τους γνωστούς σου- αφου ένας δεσμός αποτελεί και κοινωνική - πέρα απο προσωπική-είδηση βεβαίως!
Μπορεί να κάνει όλα αυτά...αλλά δε θα κουμπώσει μαζί σου, με το τρόπο που κάποιος άλλος θα έκανε απαίδευτα, συμμετρικά, τέλεια! 
Και να ξέρεις... όσο προσπαθείς να γεμίσεις τη ζωή σου με κάτι που πραγματικά αισθάνεσαι "λίγο", τόσο περισσότερο χρόνο χάνεις απο το να βρεις αυτό που καθιστά για σένα το "πολύ"


Σκέψου το...






xxx MaryS. 




4 σχόλια:

  1. Και μετά αρχιζεις να σκέφτεσαι, πως θα του πεις οτι θελεις να χωρισετε.. και ειναι βάσανο ολο αυτο. Μοιαζει σα να εχεις ενα κομπο στο στηθος. Κι οταν το ξεστομίζεις τελικα... νιωθεις μια απεραντη ανακουφιση.


    Υ.Γ. πολυ καλη η παρομοίωση με τη πιτσα χωρις κοκα κολα...χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμιά φορά είναι προτιμότερη η μοναξιά απο το να έχεις απλά κάποιον να γεμίσει την άδεια καρέκλα δίπλα σου ;)

    ΥΓ. Η παρομοίωση νομίζω...αναφέρεται σε κάθε αχτύπητο αχώριστο δίδυμο όπως αυτό.. χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω,πω αυτό που λέει η Γιάννα ισχύει...τί κόμπος μέχρι να του πεις να χωρίσετε...και πόσες σκέψεις "και πώς να του το πω αφού δε μου έχει δώσει καμία αφορμή;" πφφφ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε χρειάζεται η αφορμή...
    Το ότι δεν είναι για μας, φτάνει ως αιτία.

    *Αλλά και πάλι...δε μπορώ να πω ότι είναι το ευκολότερο όλων. Αν επιλέγαμε τα δύσκολα δε θα διατηρούσαμε μια σχέση stepping stone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα