Testing bar

Κενό

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αφιέρωμα: Office & the City



Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας που -αναγκαστικά- ανοίγουμε τη ντουλάπα μας και ψάχνουμε κάποιο σύνολο να ταιριάζει με το office/bussiness style. Μπορεί να χρειαστεί σε κάποια συνέντευξη ή στη καινούρια μας δουλειά που μέσα σε όλα έχει και ένα απαιτητικό dress code.

Για μένα, κάτι τέτοιο είναι ότι χειρότερο. Όχι απλά γιατί το στυλ μου δε πλησιάζει ούτε στα δέκα μέτρα το συγκεκριμένο ντύσιμο αλλά κυρίως επειδή με κάνει να νιώθω άβολα. Να αισθάνομαι, ότι δεν είμαι εγώ.


Αν το bussiness look που ψάχνετε δεν είναι αυστηρό με προκαθορισμένους όρους όσον αφορά την επιλογή των ρούχων... τότε ίσως μπορούμε να βρούμε κάποιες εναλλακτικές (εφόσον έχουμε τη πολυτέλεια) έτσι ώστε, να είμαστε και bussiness, και fashion και άνετες με αυτό που φοράμε και βλέπουμε στο καθρέφτη μας!

Το πιο κλασικό μιας bussiness εμφάνισης είναι το tailored παντελόνι, το σακάκι, η γόβα (pumps) ενώ τα χρώματα που απαντώνται είναι το λευκό και το μαύρο ή το μπλε σκούρο. 


Κάπου εδώ θα δοκιμάσουμε τα όρια της εμφάνισης αυτής παίζοντας με φορέματα, με ankle boots, με skinny trousers, με jeans (σε μια πιο χαλαρή εκδοχή), με jumpsuit ενώ θα βάλουμε στο παιχνίδι και περισσότερες αποχρώσεις απο το καθιερωμένο ασπρόμαυρο.

Σίγουρα καταλαβαίνουμε πως  κάτι που δεν αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή για bussiness look, είναι το mini ή ένα ζευγάρι sneakers.  Είναι πιθανό να αναδείξουν την εμφάνιση μας ιδανικά και να είμαστε in style (ενώ παράλληλα πιο ανετες  απο ποτέ με τον εαυτό μας) αλλά δεν ταιριάζουν με τη συγκυρία και το dress code. 

Κάποιες καλές ιδέες είναι να πειραματιστούμε με τις γραμμές του παντελονιού. Μπορεί να είναι πιο loose, ή το μήκος τους να φτάνει στον αστραγαλο με τρόπο που κολακεύει το πόδι σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι pumps. Μπορεί να είναι slimmer και όχι απαραίτητα το κλασικό suit pants.  Tέλος μια άλλη ιδέα για πιο fashion εμφάνιση είναι ένα skinny highwaisted παντελόνι που θα δώσει έξτρα πόντους στο look σας!




Highwaisted



Ankle length



Loose fit


Πολύ καλή και εύκολη ιδέα για να αναδείξουμε ένα bussiness look, είναι ένα jumpsuit! Οι ολόσωμες φόρμες αποτελούν fashion trend τα τελευταία δύο χρόνια, είναι άνετες, στυλάτες και μπορούν να προσαρμοστούν σε ποικιλία συνθηκών! Μάλιστα μας βγάζουν απο τον κόπο να σκεφτούμε τον συνδυασμό ενός top με bottom, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό! Το jumpsuit μπορούμε να το συνδυάσουμε είτε με ένα σακάκι, παλτό, γόβα ή ankle boot - εξαρτάται πάντα απο το αποτέλεσμα που επιθυμούμε να έχουμε.








Στη περίπτωση ενός φορέματος ή μιας φούστας να προτιμήσετε midi γραμμή, pencil, αλλά και maxi (ανα περιπτώσεις). Μπορεί να φορεθεί υπέροχα με ένα ωραίο πουκάμισο ή blouson, μονόχρωμα ή με patterns. Για να κάνετε την εμφάνιση σας πιο θηλυκή και fashion προσθέστε τα κατάλληλα αξεσουάρ (jewellery, τσάντα, γόβα/ankle boot σε ιδιαίτερο χρώμα).


Midi Skirt

Midi Skirt

Midi Dress

Midi Dress

Maxi Dress
Extra Tip:
Τα midi πάντα με high heels, κορίτσια! Κολακεύουν περισσότερο τη φιγούρα μας και το πόδι. Χρειάζονται αρκετοί πόντοι ύψους και αδύνατο σώμα για να μπορεί αυτό το μήκος να δείξει εξίσου όμοφα και με flat παπούτσι. Πφ, και δυστυχώς δεν έχουμε όλες αυτή τη τύχη! 

Pencil Skirt

Pencil Skirt


Τώρα όσον αφορά τα tops μπορούν να είναι -σχεδόν- οτιδήποτε. Απο απλά μακό topακια, πουκάμισα ή blouson. Το θετικό με το γυναικείο ντύσιμο είναι στη περίπτωση ενός simple outfit με ένα εντυπωσιακό (και μέσα στο κλίμα πάντα!) statement necklace θα αναδείξουμε την εμφάνιση μας. 


Blouson

Oversized Shirt

Shirt

Blouson

Shirt

Κλείνοντας κάπου εδώ, είναι πολύ βασικό να θυμόμαστε ότι τα συμπληρωματικά αξεσουάρ όπως η τσάντα και το παπούτσι καθορίζουν τις τελευταίες μα εξίσου σημαντικές πινελιές... Eνα ζευγάρι classy pumps είναι πάντα μέσα στο ύφος του bussiness look. Εγώ θα απέφευγα το μαύρο και θα δοκίμαζα άλλες αποχρώσεις για να δείξω το παιχνιδιάρικο ύφος που επιθυμώ. Επίσης θα μου άρεσε και ένα ankle boot. Οχι πολύ ψηλό και πιθανότατα με χοντρό τακούνι. Ενώ στη τσάντα θα πρότεινα μια handle bag ή μια tote bag.

So...

































Έτσι λοιπόν, καταφέρνουμε να συνδυάσουμε με τέτοιο τρόπο τα ρούχα μας, ώστε το αποτέλεσμα να παραπέμπει σε bussiness, office style, αλλά να μας κάνει να νιώθουμε και άνετα με το αποτέλεσμα στο καθρέφτη μας.
Διαλέξτε τι ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας...και πειραματιστείτε. 

Ή πάρτε μια ιδέα απο το Today's Look  εδώ!


xxx MaryS.












4 σχόλια:

  1. Υπέροχες επιλογές! Το πρώτο είμαι εγώ (το outfit εννοώ) ακόμη και τα παπούτσια είναι τα αγαπημένα μου. Κάποιες επιλογές με φορέματα μιντι μπαίνουν στα υπ όψιν... Μ αρέσει πολύ το blog σου!!! Θα το ξεφυλλίσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω σε ευχαριστώ Χριστίνα για το υπέροχο σχόλιο σου!
      Εγώ το δικό σου το βλέπω κάθε φορά που ανανεώνεις με καινούριο postακι!
      Τα οποία είναι ένα και ένα απο άποψη δημιουργικότητας και φαντασίας :)
      Σε ευχαριστώ και πάλι!

      Διαγραφή
  2. Ότι πρέπει αυτό το ποστ για μένα που είμαι υπάλληλος γραφείου!!!! Αυτό το τοταλ μπλακ λουκ με τις κόκκινες ψηλοτάκουνες γόβες είναι το αγαπημένο μου!!!!! Έτσι για να σπάει και η μονοτονία της δουλειάς, χα, χα!!! Καλή συνέχεια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα