Testing bar

Κενό

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

* 60s Love *


Και μπορεί εγώ προσωπικά, να είμαι τεράστια fan των 50s... αλλά σίγουρα δε μπορώ να μείνω αδιάφορη στην ομορφιά, στην ευρηματικότητα στο χώρο της μόδας και τη μοναδικότητα των 60s!

Αυτή η εποχή είναι μοναδική για πολλούς λόγους. 

Ηταν μια στροφή 180 μοιρών απο το στυλ και τη πιο συντηρητική θηλυκότητα των 50s...και έγινε τόσο ραγδαία που είμαι σίγουρη πως προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο κόσμο της μόδας. Αρχικά σιγά σιγά, αφου απο το 1960 μέχρι το 1963-4 ήταν ακόμα έντονα επηρεασμένη απο τη fashion επίδραση της δεκαετίας του 50 ώσπου έκανε το μπαμ το 1964-5 μεταβαίνοντας απο τις αυστηρές γραμμές, τις pastel αποχρώσεις και το midi, στα colour block, τις πρώτες προσπάθειες της "nude" εξέγερσης-απελευθέρωσης, το hippie style, τις -επιτέλους- knee high skirts (!) φτάνοντας το mini, τις box γραμμές σε φορέματα και outwear και τα flatties να κυριαρχούν με αρχηγό τις γνωστές μας μπαλαρίνες!

Η επιρροή της μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη και έντονη, που ακόμα και σήμερα εν έτη 2015, επιβιώνει αισθητά στο fashion κόσμο -απο τα catwalks μέχρι το street style. 

Το να υιοθετήσετε το look των 60s ή στοιχεία του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η δεκαετία αυτή απο το 1960 μέχρι το 1969 είχε μια πληθώρα αλλαγών στα trends που όμως αποτελούν διαχρονικές τάσεις. Έτσι με έναν καλό "οδηγό", εύκολα μπορούμε να τη προσαρμόσουμε στα σημερινά δεδομένα...τα οποία μεταξύ μας, την υποστηρίζουν όσο ποτέ άλλοτε περισσότερο!

Τρία απο τα μεγαλύτερα Style Icons  της εποχής ήταν:

  • Twiggy


Εντάξει...απλά την αγαπώ!

Το χαρακτηριστικό της hairstyle, το signature make up της με τις έντονα βαμμένες  βλεφαρίδες της (το οποίο το προτιμώ και προσωπικά!) και φυσικά το γνωστό της "pixie look," που εμπεριείχε πέραν των προηγουμένων,  τα shift φορέματα, τις μπαλαρίνες (ballet flats) και τα cigarette παντελόνια, φυσικά! 
  • Audrey Hepborn


Τεράστια σταρ του Hollywood στα 60s κυρίως χάρη στην επιτυχία της ταινίας της "Breakfast at Tiffany's". Στυλάτη, chic & classy με όλη την έννοια της λέξεως. Λάτρευε τις μπαλαρίνες (και αυτή!), τα highwaisted slacks, τις πέρλες και τα black oversized γυαλιά της!
Χαρακτηριστικό που πιθανότατα την έκανε να ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα style icons ήταν τα προσεγμένα πυκνά φρύδια της...τα οποία φυσικά δε θα μπορούσαμε να αρνηθούμε ότι αποτέλεσαν statement!

  • Brigitte Bardot

Aπό τις πιο θηλυκές και εκρηκτικές παρουσίες της δεκαετίας. Για μένα...η επιτομή του απόλυτου 60s hairstyle και pin up girl! Η Brigitte έκανε γνωστό το Bardot neckline (μιας και της άρεζε πολύ να δείχνει τους ώμους της) : 

Bardot Neckline meets Choucroute Hairstyle

To bikini, το gingham print (μικρό καρό) και φυσικά το choucroute hairstyle!

Και μπορεί αυτά τα τρία Icons να αγαπήθηκαν για διαφορετικούς λόγους στα 60s, είχαν όμως ένα κοινό σημείο...την αγάπη τους για μόδα που δε τις έκανε να ακολουθούν, αλλά να δημιουργούν οι ίδιες τις τάσεις!

  • 60s Inspiration

Απόλυτη Bardot με ένα outfit που μπορείς άνετα
να φορέσεις σήμερα! 


Swinging London 1965



Turtleneck Class



Pop Art Paper Dress.London, 1967



Hippies! Still can do it...



The bikini into fashion in 1963



Εντονα χρώματα, μονοχρωμία και
graphical γραμμες



Βardot.  Διαχρονικό trench coat



60s Hairstyle



Coat Mod



Cigarette pants, ballet flat, white top.
Simple & Classy. 1961



Aπόλυτα επίκαιρο oufit!



Coat, ballet flats & high socks. Twiggy



Stripes with A-line Skirts. 1966



60s hairstyle



Χαρακτηριστικό της εποχές τα Hair Accessories
όπως οι κορδέλες.



Psychedelic 60s

Βλέποντας τις εικόνες, καταλαβαίνεις πόσα trends έχουν μείνει ζωντανά μέχρι σήμερα! Προσωπικά θα μπορούσα να υιοθετήσω σχεδον όλα τα παραπάνω..με μια ένσταση στη ψυχεδελική διάθεση της εποχής και το colour blocking που για να είμαι ειλικρινής δεν είναι το forte μου!

Mάλιστα, με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι τα τελευταία 2 χρόνια η επιρροή των 60s στη μόδα κυριαρχεί όλο και περισσότερο στα dos, που προτείνουν οι μεγαλύτεροι σχεδιαστες και fashion εμπνευστές! Τα 50s και τα 60s είναι οι εποχές του απόλυτου στυλ, της θηλυκότητας...πραγματάκια που τείνουν κάποιες στιγμές και περιόδους να "κρυβονται" σήμερα!


* Key Items for 60s Style

  • Ballet Flats


  • Cigarette Pants


  • Stripes
Super Outfit! Άνετα το έκανες σήμερα...


  • A-line Skirts & Dresses


  • Over the knee socks & boots


  • Culottes


  • Hot Pants (πολύ κοντό shorts)



  • Colour Block



  • Bohemian - Hippie Look



  • Hat


  • Round Oversized Sunglasses


  • Hair Accessories με το κατάλληλο haistyle (κορδέλα ή μαντήλι)





My thoughts:

*Εγώ ιδανικά θα συνδύαζα ένα A-line φόρεμα σε "αυστηρό" κλειστό neckline, με suede over the knee boots. Διαχρονικό και απόλυτα 60s!

Εσείς; 


xxx MaryS.








4 σχόλια:

  1. Αν και δεν είμαι και τρελά fashion.. αυτή η ανάρτηση μου άρεσε πολύ! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ not another barbie!!!
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ανάρτηση μου! Τα 60s είναι μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας :)

    Καλως ήρθες στο InMaryLand, σε ευχαριστώ για το comment!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μια εποχή που συνοδευόταν απο κομψότητα και ομορφιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκείνες οι δεκαετίες μέχρι και τα 60s...ήταν υπέροχες! Θηλυκές και σικάτες! Συμφωνώ Μαρία μου :)

      Διαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα