Testing bar

Κενό

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

About Denim Stories...


Μια φορά και έναν καιρό...κάπου στο 1850, ένας βαυαρός μετανάστης, ονόματι Στρος, ακολουθώντας το ρεύμα των χρυσοθήρων, αποφάσισε πως αυτό που χρειάζονταν περισσότερο εκείνοι, ήταν ρούχα που θα μπορούσαν να αντέχουν τις δοκιμασίες της Αγριας Δύσης. Ετσι, παίρνωντας το καραβόπανο, που μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν στη κατασκευή σκηνών...αποφάσισε να φτιάξει παντελόνια. 

Τα γνωστά σε όλες μας jeans

Και κάπως έτσι, φτάνοντας 165 χρόνια αργότερα, το ύφασμα των jeans χρησιμοποιείται σε bottoms, tops, πανωφόρια, τσάντες, αξεσουάρ...παντού! Τα λατρέψαμε, μας αγαπήσανε και αυτά...και αυτή τη season του 2015 τα DENIM θα έχουν τη δική τους ιστορία με εμάς φυσικά βασικές πρωταγωνίστριες!

Τι λέτε;

Την άνοιξη που μας έρχεται, λοιπόν -το πότε θα αποφασίσει βέβαια να μας επιτρέψει να πετάξουμε λίγη γαμπίτσα έξω, είναι άλλη ιστορία- επηρεασμένη απο 70s αλλά και 60s 
στοιχεία (όπως διαπιστώσαμε το χειμώνα), θα δούμε το denim παντού και σε κάθε πιθανή μορφή του. 


Denim Shirt

Υπάρχει κάποια που δεν έχει ακόμα ένα denim πουκάμισο;! Να απολογηθεί ευθύς αμέσως! Φίλη μου, αυτό το πουκάμισο σε έχει σώσει. Το ξέρεις. Σε καφέ, σε δουλειά, σε βραδινή έξοδο. Το συνδύασες με τη pencil φούστα σου και ήσουν formal, άλλαξες τη φούστα με απλό μαύρο παντελόνι...και είσαι smart casual. Οχι, δεν ήταν ο Copperfield. Η μόδα είναι flexible!
Denim Dress

Σ'αυτή τη περίπτωση συναντάμε και το denim και το dress και το A-line/70s! Παρόλα αυτά τα denim φορέματα του 2015...μπορούν να βρεθούν τόσο σε αυτή τη γραμμή όσο και σε πιο oversized, όπως η boxy που αφορά μια δεκαετία πριν το 70. Still sexy, though...
Denim Skirt

Μπορεί μέχρι το 2014, να θεωρούσες τις denim φούστες πασέ (μεταξύ μας και εγώ ήμουν μαζί σου!), φέτος όμως έρχονται δυναμικά...σε pencil αλλά και άλφα γραμμή! Οι pencil μάλιστα είναι και οι αγαπημένες μου αφού είναι απόλυτα θηλυκές και sexy ενώ σε midi μήκος συνδυαστικά με ένα εντυπωσιακό ζευγάρι high heels ανεβάζουν την εμφάνιση μας σε άλλο επίπεδο!
Extra tip: Mη ξεχάσεις το σκίσιμο...αλλιώς σε βλέπω να περπατάς με δυσκολία φίλη μου!

Denim Trench

Κάπου εδώ, λοιπόν, θα σας αποκαλύψω τον έρωτα μου για αυτή τη τάση καθώς το denim jacket ανεβαίνει levels και γίνεται...denim trench...αντικαθιστώντας για όσες δεν είναι τόσο μεγάλες υπέρμαχες του κλασικού, τη διαχρονική καμηλό καμπαρντίνα, με μία denim!
Extra Tip: Γύρισε τα ρεβέρ και δέσε την αγαπημένη σου ζώνη στη μέση σου, κάνοντας ένα απόλυτα cool belted style, όπως έχουμε μάθει εδώ στο InMaryLand!


Flared Jeans

Και εκεί που έχεις συνηθίσει το total skinny και κάθε bottom που δοκιμάζεις να είναι slim, έρχονται οι σχεδιαστές των πιο μεγάλων catwalks και σου λένε...
"Φίλη μου, ότι συνήθισες, συνήθισες. Θα ξαναβάλεις highwaisted και flare!" -κοινώς τη γνωστή σε όλες μας καμπάνα.
Τα καλά νέα...είναι πως για κάποιες είναι σίγουρα καλύτερη αυτή η γραμμή παρά εκείνη του "πιο στενό, πεθαίνεις". Φέρνει ισορροπία σε σωματότυπους με πιο ανοιχτή περιφέρεια και είναι πιο κολακευτικό για τις μεσογειακές καμπύλες. Για να πειστείς, όμως,  
δοκίμασε πολλά παντελόνια αυτής της γραμμής. Η συνήθεια είναι κακιά φίλη, να το ξέρεις.
Denim Jumpsuit

Άλλη μια τάση που ξεκίνησε απο πέρυσι αλλά σίγουρα κορυφώνεται και γίνεται ακόμα πιο δημοφιλής μες το 2015! Οι denim ολόσωμες φόρμες είναι πρακτικές ενώ μπορούν να βρεθούν σε ποικιλία τόσο σε μορφή όσο και στο στυλ! Μπορούν να είναι οι κλασικές denim jumpsuits με τις ρυθμιζόμενες τιράντες, αλλά και με μανίκι ή ακόμα και strapless! Σε στενή γραμμή, boyfriend ή flared. Μακρύ μήκος ή κοντό...
Το σίγουρο είναι ότι η ποικιλία τους μεγάλωσε για να καλύψει το γούστο όλων μας και αυτό, ehm...φυσικά μας αρέσει πολύ! 
Total Denim

Αν θεωρείς ότι ένα total denim look θα είναι υπερβολή...τότε ξανασκέψου το. Βλέπεις, είναι στη καρδιά της τάσης και με ένα ζευγάρι pumps ή strappy sandals μπορεί να σε βάλει σε εντελώς διαφορετική κατηγορία -αλλά και mood! 

Denim Culotte

Άλλο ένα απόκτημα των 70s και φυσικά θα φορεθεί και σε denim... οι culottes! Highwaisted , με άλφα γραμμή προς τα κάτω που συνηθίζει να τελειώνει στη μέση της γάμπας ή πάνω απο τον αστράγαλο.
Extra Tip: Συνδύασε την με tight top για να φέρεις ισορροπία ανάμεσα στα μεγέθη του bottom και του top σου!


Και αφού ενημερωθήκαμε....σας θέλω έτοιμες  για τη Denim shopping λίστα  μας!Εδώ!

Τι νομίζατε δηλαδή...τόση ανάλυση, χωρίς shopping list; 
Ε, όχι...
;)



xxx MaryS.






6 σχόλια:

  1. Εγώ τα 2 denim shirts μου τα φοράω πάντα... είναι αγαπημένο μου κομμάτι!!!! Happy Valentine's Day Mary ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες έχουμε ένα αγαπημένο denim κομμάτι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω το denim σχεδόν σε όλες τις εκδοχές του. Υπέροχες ιδέες, εκείνο το denim dress όμως μου κλείνει το μάτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το denim φορεματακι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες νομιζω!!!
      Συμφωνω και επαυξάνω!!!!!

      Διαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα