Testing bar

Κενό

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Jeans & Bodytypes


Το όλο "δράμα" των jeans ξεκινάει όταν αποφασίζεις να αγοράσεις ένα καινούριο. Εχεις μερικά κρεμασμένα στη ντουλάπα σου και είτε έχεις ανέβει κανα νουμεράκι (τελευταία είχες άγχος και το ριξες στις σοκολάτες, όχι (!), είσαι απόλυτα δικαιολογημένη), είτε τα βαρέθηκες. Πολύ πιθανο το τελευταίο σενάριο -ειδικά στη περίπτωση μου.

Το πρόβλημα είναι το πως θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει τέλεια...αφου κάθε season επικρατούν μια-δυο γραμμές ως βασικότερες και είναι πιθανό να μη ταιριάζουν στο δικό σου σωματότυπο. 

Το δεύτερο "πρόβλημα" είναι ότι και εσύ θα ήθελες πολύ να σου ταιριάζουν...και επιμένεις να δοκιμάζεις κάθε φορά αυτό το boyfriend jeans που όμως...καταφέρνει για 100στη φορά η θέα σου (μέσα σε αυτό) στο καθρέφτη να σε απογοητεύει.

Ασε, λοιπόν, το boyfriend jeans κάτω, δες το σωματότυπο σου και έλα να δούμε τι "ψεγάδια" θέλουμε να καμουφλάρουμε με άλλες γραμμές που -τελικά- μας κολακεύουν περισσότερο!

#1 Bodytype: Κλεψύδρα 


Η κλεψύδρα είναι ο γυναικείος σωματότυπος στον οποίο οι καμπύλες είναι ομοιόμορφες τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω μέρος του σώματος. Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου είναι η λεπτή μέση. Αν έχεις αυτό το σωματότυπο, μπορείς να φορέσεις σχεδόν κάθε γραμμή jeans αλλά κάποια προτιμώνται για το σώμα σου αφού τονίζουν τα αγαπημένα σου σημεία. Επέλεξε, λοιπον, jeans:
  • Χωρίς πολλά ξεβάμματα και "νερά" 
  • Flared jeans (οι γνωστές καμπάνες) και mid-rise. Λέμε όχι στα πιο χαμηλοκάβαλα αφού σε κάθε προσπάθεια σου να καθίσεις θα αποκαλύπτεις μέρος απο τις καμπύλες σου (if you know what I mean).
  • Cropped jeans συνδυασμένα με ένα ζευγάρι εντυπωσιακά high heels. 
  • Αν θες οπωσδήποτε να φορέσεις ένα skinny, δοκίμασε κάποιο σε σκούρη ή μεσαία απόχρωση (για να δίνεις μια πιο slimmer ψευδαίσθηση) με αρκετά ελαστικό ύφασμα για να αγκαλιάζει όμορφα το σώμα σου.

#2 Bodytype: Αχλάδι



Σε αυτό το σωματότυπο έχουμε τη τάση να αποθηκεύουμε λίπος γύρω απο τη περιφέρεια...δυστυχώς! Είναι ένας απο τους πιο συχνούς στο μεσογειακό κόσμο και χαρακτηριστικό των περισσοτέρων γυναικών. Εφόσον ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία επέλεξε jeans:
  • Που να έχουν "ανοιγματα" προς τα κάτω, όπως τα flared, τα boot cut. Κολακεύουν τις καμπύλες σου αλλά παράλληλα προσφέρουν ισορροπία σε όλο το μήκος του σώματος σου.
  • Απέφυγε τα skinny -εκτός και αν το "πρόβλημα" σου δεν είναι τόσο έντονο. Σε αυτή τη περίπτωση με τα κατάλληλα παπούτσια και το καταλληλο oversized (και long συχνά) top καταφέρνεις για άλλη μια φορά ένα ισορροπημένο σύνολο.
  • Απέφυγε (και εδώ επιμένουμε!) τα highwaisted. Σε κάνουν να φαίνεσαι κοντύτερη ενώ τονίζουν με πολύ λάθος τρόπο τη περιφέρεια!

#3 Bodytype: Mήλο

Αν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία τότε το σώμα σου έχει τη τάση να συγκεντρώνει περιττό λίπος γύρω απο τη περιοχή της κοιλιάς, της μέσης και των μπράτσων (συνήθως). Είναι οι γυναίκες που συνηθίζεται να έχουν λεπτά πόδια και άρα θα χρειαστεί να τονίσουμε με το jeans αυτό το δυνατο τους σημείο και να καμουφλάρουμε τη κοιλίτσα. Επένδυσε λοιπον, σε jeans, που:
  • Εχουν straight γραμμή και είναι mid-rise αγκαλιάζοντας όσο χρειάζεται τη περιοχή της κοιλιάς. Ιδανικό fit, το οποίο θα το δεις να αναγράφεται και στις ετικέτες των jeans ειναι το cigarette!
  • Aπέφυγε τα highwaisted αφου θα τραβήξει τη προσοχή στη περιοχή που θέλουμε να "κρύψουμε", δηλαδή τη κοιλιά μας. 

#4 Bodytype: Ψηλή με ποδι Σκλεναρίκοβας (ναι, υπάρχουν και αυτές)


Και αν, φιλη μου ο Θεός σε προίκισε με ύψος πάνω απο 1.73 και πόδι σιδηρόδρομο -πρώτον σου λέω συγχαρητήρια- και δεύτερον...σου τονίζω πως αυτό το πόδι πρέπει να το αναδείξεις! Για αρχή θα σου έλεγα ότι μπορείς να βάλεις τα πάντα...και ιδανικά θα ήταν:
  • Ενα ζευγάρι low-rise (με τέτοιο ύψος το Low ούτε καν θα φανεί) με λίγο widder leg κάτω. Tα flared jeans αλλά και τα bootcut είναι τέλεια για σένα! Μάλιστα...είσαι και η μοναδική "κατηγορία" που μπορεί με ευκολία να τα φορέσει με flats. 
  • Highwaisted jeans για να δείξεις αυτό το πόδι...
  • Η straigh γραμμή -όπως τα cigarette που είδαμε πιο πάνω.
  • Απέφυγε τα buggy και τα πολύ loose boyfriend καθώς δε θα τονίσουν το πιο ωραίο στοιχείο σου. Τα πόδια σου.

#5 Βοdytype: Petites

Oι μικροκαμωμένες φίλες μας, μπορούν να φορέσουν σχεδόν κάθε γραμμή και στυλ jeans αλλά θεωρώ πως πρέπει να εστιάσουν σε εκείνα τα fit που δείχνουν μακρύτερα τα πόδια τους και γενικά τη φιγούρα τους. Για σας, λοιπόν, ιδανικά είναι:
  • Οσο πιο slim, τόσο καλύτερα. Aν δε τα βάλετε εσείς εύκολα, ποια άλλη θα τα βάλει;
  • Στο highwaisted λέμε ένα μεγάλο !ΝΑΙ! αφού δείχνει το πόδι πιο μακρύ. Συνδύασε το με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα για καλύτερο αποτέλεσμα. 
  • Straight γραμμή και cigarette jeans και για σένα, ενώ τα cropped είναι μια ακόμα καλή επένδυση!
  • Απέφυγε τα πολύ buggy για να μη μοιάζει πως σε ψάχνουμε μες το παντελόνι αλλά και τα extra flared jeans αφού ίσως το αποτελεσμα δεν είναι τόσο κολακευτικό για το σωματότυπο σου.

#6 Bodytype: Boyish Figure


Και ενώ έχουμε απο τη μία τις καμπυλωτές, στην άλλη άκρη βρίσκουμε εκείνες με τη πιο "αγορίστικη" φιγούρα... Αν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία σωματότυπου, κολλητή σου θα γίνει η straight αλλά και η boyfriend γραμμή με τις οποίες προσπαθούμε να δώσουμε τη ψευδαίσθηση της καμπύλης. Ιδανικά fits για σένα:
  • Τα boyfriend jeans. Μη τα φοβηθείς...έχουν φτιαχτεί ειδικά για σένα!
  • Classic straight-legs με ψηλοτάκουνα.
  • Flared & Bootcut jeans και για σένα για να δώσεις την εντύπωση πιο "καμπυλωτής" σιλουέτας. 
  • Αν επιμένεις στα skinny jeans, συνδύασε το με ένα oversized top για να αποφύγεις να φανείς "shapeless".


Κάποιες δικές μου σκέψεις:

Εδώ να τονίσω βέβαια πως "όλα είναι σχετικά" και στη μόδα. Μπορεί να ανήκουμε σε μια κατηγορία σωματότυπου αλλά το πόσο "χαρακτηριστικό" παράδειγμα είμαστε του bodytype μας καθορίζει και τι τελικά μπορούμε ή όχι να βάλουμε. Αλλωστε κάθε σώμα είναι διαφορετικό και μπορεί να έχει τις δικές τους "ιδιαιτερότητες".
Αν έχεις -για παραδειγμα- σώμα αχλάδι, αλλά η περιφέρεια σου δεν είναι τόσο έντονη...πολύ πιθανό να μπορεσεις να φορέσεις ένα highwaisted jeans (το οποίο σε αυτή τη κατηγορία αποφεύγουμε) συνδυασμένο με ένα cropped top το οπόιο σταματά ακριβώς πάνω απο τη περιφέρεια σου.

Το μυστικό για μένα είναι να γνωρίζουμε το σώμα μας και ποια σημεία του χρειάζεται να "καμουφλάρουμε" -αν θέλουμε-, και να πειραματιστούμε, γιατι στη τελική ακόμα και ο χώρος της μόδας χρειάζεται ισορροπία. Οταν η εμφάνιση σου δίνει ένα "ισορροπημένο" αποτέλεσμα...οι ταμπέλες βγαίνουν, τα bodytypes και οι "κανόνες" δεν έχουν σημασία και τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. 

****

Ετσι και εγώ...μετά απο εκατοντάδες αποτυχημένες προσπάθειες να βρω ένα boyfriend παντελόνι που να μου ταιριάζει, εξακολουθώ να επιμένω.
Ναι, είμαι πεισματάρα. Και ξεροκέφαλη. 


xxx MaryS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα