Testing bar

Κενό

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Photo(A)genic? 8+1 ways to get over it!



Ας πούμε, πως γιορτές χωρίς πολλές...πάρα πολλές φωτογραφίες δε γίνονται! Αντίστοιχα, blogging χωρίς πολλές φωτογραφίες και γενικότερα visual υλικό...επίσης δε γίνεται! Για μας που πάσχουμε απο χρόνια φωτο(Α)γένεια η αντιπάθεια μας προς τη κάμερα είναι μεγάλη.
Το κλασικό:

-"Μαίρη έλα να βγούμε μια φωτογραφίααααα!"
-"ΟΧΙ!"

-"Ρε συ Μαίρη...σα να είδες φάντασμα βγήκες".
-"Χμμμ..."

-"Πφ, κουνήθηκες πάλι και βγήκες θολή!"
-"Πάμε ξανά"!

-"Τσ...τώρα κοκκίνισαν τα μάτια σου"
-"Μα, με στράβωσε το φλας!"

-"Στήσου έτσι αλά #supermodel ύφος".
Και βγαίνεις με ύφος μεθυσμένης, έτοιμη για υπνο.

...
Βέβαια μετά την 200η λήψη μπορεί...να βγει η τέλεια φωτογραφία. Που και πάλι δε θα σου αρέσει 100%.

Η φωτο(Α)γένεια μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Κακός φωτισμός, γωνίες στο πρόσωπο σου που δεν διευκολύνουν το φως -γενικά αυτό το φως παίζει πρωταρχικό ρόλο-, μαύροι κυκλοι, χλωμή όψη, το κακό προφίλ ή γωνία σου, γκριμάτσες ή εκφράσεις του προσώπου σου που δε σε κολακεύουν ΚΑ-ΘΌ-ΛΟΥ!

Εμείς οι φωτο(Α)γενείς, βγαίνουμε τέτοιες φωτογραφίες, που συχνά  αναρωτιόμαστε πως γίνεται να είμαστε δυο τελείως διαφορετικά πρόσωπα σε φωτογραφία και live έκδοση. Και αφού έχεις κάνει καμιά 100ριά λήψεις και έχεις τυρρανιστεί ώωωωρες για τη super φωτογραφία...έρχεται η κολλητή σου δίπλα βγάζοντας μια selfie σε 1'' αποτυπώνοντας το τέλεια φωτισμένο είδωλο της στο smartphone της, ενώ εσύ έχεις βγει κάπως έτσι: 


Ναι, η ζωή είναι άδικη...αλλά με λιγότερο κόπο και περισσότερο τρόπο θα καταφέρεις να βγεις ωραιότερες φωτογραφίες.

Τέλος στα κλειστά ή ορθάνοιχτα μάτια (my problem), τέλος στις περίεργες γκριμάτσες, τέλος στις άβολες στημένες φωτογραφίσεις -λέμε τώρα...
Notes
  1. Φρόντισε να παρατηρήσεις το πρόσωπο σου. Κάνε το μια ώρα μόνη σου...όχι την ώρα της φωτογραφίας -η υπόθεση θέλει ψάξιμο! Ποια είναι τα σημεία που δε "γράφουν" καλά. Τα μάτια σου; Το στόμα σου; Τα ζυγωματικά; Η μύτη;

  2. Αφού βρεις το σημείο, φρόντισε να βγαίνεις φωτογραφίες απο μια γωνία  ή με ένα μορφασμό του προσώπου σου που θα το κολακεύει.

  3. Τράβα φωτογραφίες με το φως να πέφτει ΠΛΟΥΣΙΟ πάνω σου. Οσο περισσότερο φως, τόσο καλύτερες φωτογραφίες! Κρύβει σκιές, μαύρους κύκλους, κουραση κτλ κτλ.

  4. Αν φαίνεσαι κουρασμένη, κομμένη ή χλωμή...πρόσθεσε ρουζ και ένα έντονο σκούρο κραγιόν. Τραβάει τη προσοχή απο τα κομμένα μάτια...στα ζουμερά χείλη!

  5. Παίξε με τα εφέ του smartphone σου. Λίγο highlighting & smoothing δε χάλασε ποτέ κανέναν. Πρόσεξε το "λίγο" και μη το παρακάνεις! Εγώ χρησιμοποιώ το Lightroom συχνά πυκνά τόσο σε selfies, portaits όσο και σε flat lay photos για έξτρα φωτισμό.

  6. Πειραματίσου με selfies ψάχνοντας το βλέμμα, χαμόγελο και ύφος σου που γράφουν καλύτερα στις στημένες φωτογραφίες.

  7. Διαφορετικά...άσε τις στημένες και αφέσου στις φυσικές που είναι πάντα καλύτερες!

  8. Μη θυμώνεις και απογοητεύεσαι που δε πετυχαίνεις τις super photos! Οποιος σε ξέρει, γνωρίζει πως live είσαι καλύτερη...και όποιος δε σε ξέρει, όταν σε γνωρίσει θα σου πει "Α...μα εσύ είσαι πολύ καλύτερη απο όσο φαίνεσαι στις φωτογραφίες!". Γιατί όλα έχουν μια θετική ματιά!

  9. Τέλος...μη τρελαίνεσαι πολύ με το θέμα της "τέλειας φωτογραφίας". Η φωτογραφία είναι ένα όμορφο αναμνηστικό. Κάνε το να αξίζει. Αν κάθε φωτογραφία σου είναι ένας ψυχαναγκαστικός αγώνας προς το αψεγάδιαστο με στόχο την αναγνώριση απο άγνωστα άτομα και πάμπολλα fb ή instagram likes, δε θα σου προσφέρει τίποτα. Σε αντίθεση με εκείνες τις χαλαρές, αστείες, περίεργες φωτογραφίες που μετά απο πέντε χρόνια θα σε κάνουν να χαμογελάσεις, να συγκινηθείς, να θυμηθείς...
Και αυτό νομίζω είναι ένας καλός στόχος για το 2016. 
Χαλάρωσε & απόλαυσε τις στιγμές σου, λοιπον.
Και που ξέρεις...ίσως η χαλάρωση να είναι η δική σου φωτογένεια!


7 σχόλια:

  1. Εξαιρετικές συμβουλές Μαιρούλα, σε όλες εμάς που πάσχουμε από ...φωτο(Α)γένεια!!!
    Καλή χρονιά φίλη, κάθε καλό στη ζωή σου ευχόμαστε από καρδιάς!
    Πολλά φιλιά!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε πολλές κορίτσια! Καλη χρονια και σε σας με όλη την τύχη έτοιμη να σας υποδεχτεί! Εγω το πιστεύω...το 16 θα ειναι καλό ;)
      Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. Αχχ ακριβώς από το ίδιο πρόβλημα πάσχω!! Αφού να φανταστείς τελευταία φορά που βγήκα "κούκλα" σε φώτο ήταν το 2006!! Χιχιχι, γι αυτό έγινα φωτογράφος!! 😀 😉 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσή πραγματικά συμπάσχουμε! Κρατα τις "τέλειες φωτογραφίες" σα συλλεκτικές! Είναι κ με τη διαθεση μας ρε παιδί μου. Αν η ψυχολογία είναι κακή...η φωτογραφια δε βγαινει καλή που να χτυπιέσαι!
      Κ τώρα που το σκέφτομαι -αυτό έπρεπε να το γράψω,χαχα!
      Σε φιλώ κ σε ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΟΣΤ . ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ.. <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα