Testing bar

Κενό

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

We've got a 70s Nostalgia my girls!


Το χειμώνα απογειώθηκε το 60s style...αλλά την άνοιξη του SS2015 φάνηκε ότι οι designers, μάλλον, νοστάλγησαν τη χαλαρή, επαναστατική και πρωτοπόρα φύση των 70s! Tα 70s, λοιπον, που ήταν τα χρόνια της απελευθέρωσης -πολλών τύπων, τελικά- και πλέον θεωρείται η "IT" δεκαετία στο χώρο της μόδας!

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω τις πιο σημαντικές δεκαετίες για το fashion κόσμο (κοινώς τα 50s,60s,70s) θα έβαζα τη "ταμπέλα" classy στις πρώτες δυο και αυτή της ελευθερίας στη δεκαετία του 70 με το boho να κυριαρχεί και να συνεχίζει να αποτελεί χαρακτηριστικό της εποχής!

Τη season SS2015 θα δούμε πολλά trends της δεκαετίας του 70 να επανέρχονται με απόλυτη επιτυχία στη μόδα και τελικά...στη ντουλάπα μας! Τι πιο ωραίο απο αέρινα φορέματα, bohemian διάθεση, μεγάλα floppy καπέλα που μας κάνουν να μοιάζουμε με τη Bardot, platform παπούτσια ως το απόλυτο shoe trend για να ξεκουραστούν λίγο τα πατουσάκια...και τόσα άλλα βγαλμένα μέσα απο τη δεκαετία αυτή που στάθηκε -τελικά- μία απο τις σημαντικότερες στην ιστορία της γυναικείας μόδας. 

Τι θα χρειαστούμε, λοιπόν, για ένα τέλειο 70s look (εκτός απο μια ενθουσιώδη πολιορκία της ντουλάπας της μαμάς και της αγαπημένης σου θείας που τόσο αδυναμία σου έχει...):

  • Flare Jeans


Ναι, ξέρω...τα έχεις δει απο πέρυσι...και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεσαι να τα ξαναφορέσεις αφού μετά απο τόσα χρόνια το skinny και το slim έχουν γίνει οι αγαπημένες σου συνήθειες. Δε σου λέω να απορρίψεις τα παραπάνω...αλλά δοκίμασε να δεις πάλι τη παλιά σου, ακρως θηλυκή αγάπη. Γιατί, να θυμάσαι...οι παλιές αγάπες δε ξεχνιούνται τόσο εύκολα, και όταν ξανασυναντηθούν...δε σου εγγυώμαι για το αποτέλεσμα.

Εxtra Tip: Συνδύασε το flare jeans με το αγαπημένο σου Tshirt και ένα ζευγάρι high heels (εκτός και αν η μαμά φύση σε προίκισε με το 1.75 ύψος και είσαι, πάλι, τυχερή-pf!), ενώ μια δεύτερη εναλλακτική είναι με ένα λευκό πουκάμισο δεμένο στο ύψος της μέσης και ένα floppy hat! Ετοιμη! 

  • Ascot Blouses

Θυμάσαι εκείνες τις μπλούζες που φορούσε η μαμά σου σε παλιές φωτογραφίες με φιόγκους δεμένους κάτω απο το λαιμό της ή χαλαρους να κρέμονται, συνδυασμένες με A-line φούστες και μπότες στο ύψος του γονάτου; Ε, ναι...για αυτές λέω!
Οι ascot blouses επιβάλλουν να βγάλουμε τη πιο σικάτη εκδοχή μας στα φανερά με ότι μπαρμπαδέλι υφασμάτινο μπορεί να δεθεί και να κρεμαστεί κάτω απο το λαιμό. Μπορεί να είναι φιόγκος...μπορεί να είναι βολάν...μπορεί να είναι και κάτι σχετικά απροσδιόριστο αλλα σίγουρα θα σε κάνει να μοιάζεις με χολυγουντιανή σταρ των 70s.

Extra Tip: Συνδύασε την με ένα highwaisted cigarette pants και μια εντυπωσιακή ζώνη για να τονίσεις τη μέση σου!

  • Patchwork 


Τα γνωστά σου μπαλώματα! Και όχι, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν στο παλιό σου jeans που τρύπησε...αλλά αποτελούν όπως και στα 70s fashion trend! Θα τα βρεις στα τζην παντελόνια, στα jackets, στις φούστες, στις τσάντες...παντού! Κάποια πιο διακριτικά...κάποιο πιο eccentric. Εσύ επιλέγεις πιο θα σου ταιριάξει περισσότερο -ενώ παράλληλα μπορείς να δοκιμάσεις να πειραματιστείς διακοσμώντας ενα δικό σου παλιό ρούχο!

  • Lace up my friend

Όπως έχουμε πει και στο άρθρο για τα δώρα της season SS2015 (δες εδώ) η αγαπημένη μας δαντελίτσα είναι και αυτο το χρόνο στα πάνω της αποτελώντας ένα απο τα σημαντικότερα trend. Βέβαια το στυλ της είναι πιο χαλαρό και ανάλαφρο παραπέμποντας σε πιο μποεμικές καταστάσεις αφήνοντας το ρομαντικό look, λίγο στην άκρη...

Extra Tip: Συνδυάστε ένα λευκό lace cropped top με jeans κάνοντας το πιο αγαπημένο outfit combine. Παράλληλα λέμε ναι και στα A-line ανάλαφρα φορέματα συνδυασμένα με gladiator πέδιλα και καπέλο!

  • Suede


Suede! Το αγαπας και το φοράς συνήθως σε πατούμενο ή τσάντα... Το suede αυτή την άνοιξη σε προκαλεί να το δοκιμάσεις και στα ρούχα σου. Σε jackets, σε φούστες, σε παντελόνια -όπως είδαμε το χειμώνα! Δίνει ένα ζεστό touch στο ανοιξιάτικο outfit και μας αρέσει πολύ!

Extra tip: Δοκίμασε το σε bottom (φούστα ή παντελόνι) συνδυασμένο με lace top ή μια αέρινη, ascot blouse (βλέπε πιο πάνω). 

  • Gladiator Sandals

Όσα χρόνια και αν περάσουν...τα gladiator σανδάλια θα είναι πάντα αγαπημένο αξεσουάρ για το καλοκαίρι! Χαρακτηριστικό των 70s είναι αυτα που ανεβαίνουν μέχρι και τη γάμπα...αλλά για μας τις πιο petites, να ναι καλά και αυτά που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο. Τη χάρη τους δε τη χάνουν σε καμία περίπτωση!

Extra Tip: Μπορεί το ταμπά να είναι το χαρακτηριστικό χρώμα των gladiator sandals αλλά και το μαύρο είναι απόλυτα σέξυ! Συνδύασε το με lace dresses, αέρινες φούστες σε άλφα γραμμή ή flare style, boho outfit και πολλά earthy αξεσουάρ! Do it like a Greek Godness...ή εστω θα προσπαθήσομεν!

  • Boho Dresses

Αν και τα 70s στο δικό μου μυαλό ειναι εντελώς boho, τη season SS2015 τα μποεμικά φορεματάκια θα έχουν τη τιμητική τους. Μινι, μάξι ή midi...floral ή με γεωμετρικά prints και patterns θα βρισκονται στα καταστήματα...να μας περιμένουν! Το boho δείχνει ανάλαφρη διάθεση και είναι συνυφασμένο με την ελευθερία...Σε ποιον δεν αρέσει αυτό;

Extra tip: Συνδύασε το μποέμ φόρεμα σου σε γήινους τόνους με gladiator sandal ή σουέντ over the knee μπότα ενώ πρόσθεσε μια ζώνη για να τονίσεις τη μέση σου. Ενα καπέλο θα είναι το κερασάκι στη τούρτα για ένα αυθεντικό 70s bohemian outfit! Δες εδώ λεπτομέρειες για το boho style. 

  • Platform Shoes

Γίνεται 70s trends χωρίς παντελόνι-καμπάνα και platforms; Εμ, δε γίνεται!...
Αφήστε που αυτά τα δυο, συνήθως, πηγαίνουν πακέτο! Ενα Shoe Trend, λοιπον, για την Ανοιξη/Καλοκαίρι 2015, είναι τα gladiator sandals, τα  strappy heels -όπως έχουμε δει παλιότερα- και μες το 70s mood τα platforms!

Extra tip: Συνδυασε τα με mini φόρεμα ή φούστα αλλά και με το αγαπημένο σου flare jeans για να μοιάζεις σα να βγήκες μόλις απο τη δεκαετία του 70.

  • Floppy Hats

Kαι...last but not least, το υπέροχο αγαπημένο αξεσουάρ του τελευταίου έτους: το floppy καπελάκι! Το είδαμε το χειμώνα, θα το δούμε (θα το παραδούμε μάλλον!) και το καλοκαίρι! Top accessorize για να κάνεις ένα boho στυλ αφού απο μόνο του δίνει μια μποεμική χροιά...και αποτελεί χαρακτηριστικό των 70s. Είναι στυλάτο, μας προφυλάσσει απο τον ήλιο και νομίζω πως ήρθε η ώρα να το απενεχοποιήσουμε στην Ελλάδα απο την εκκεντρικότητα και να το κατατάξουμε στην κατηγορία των fashion essentials! Τι λέτε;




xxx MaryS.

2 σχόλια:

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα