Testing bar

Κενό

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Εφτά "Γυναικείες Υποχρεώσεις" που θα προτιμούσες να γίνονταν δια μαγείας


Μετά το post "Οχτώ Διάσημες Γυναίκες μιλάνε για τους άντρες", και αφού βροντοφωνάξαμε πόσο μας αρέσει που ανήκουμε σε αυτό το φύλο...ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε πως υπάρχουν κάποια πράγματα στη γυναικεία καθημερινότητα μας...που απλά θα προτιμούσαμε να μην χρειάζεται να τα κάνουμε. 

  • Ντεμακιγιάζ
Eχεις πάει σε ένα πάρτυ με τις κολλητές σου, έχεις περάσει τέλεια και αφού έχει φτάσει η ώρα 5 το πρωί πήρατε το δρόμο του γυρισμού. Φτάνεις στο σπίτι και μετα τη 3η αποτυχημένη προσπάθεια να βάλεις το κλειδί στη κλειδαρότρυπα κατεφέρνεις να μπεις -επιτέλους- μέσα και το μόνο που θες είναι να πέσεις ξερή στο κρεβάτι σου! Ελα όμως που οι τρεις στρώσεις μάσκαρας στις βλεφαρίδες σου δεν είναι ότι καλύτερο να μείνουν πάνω τους όλο το βράδυ. Για να μη σχολιάσω το πως θα σηκωθείς το πρωί που περισσότερο θα θυμίζεις το Μουτζούρη, παρά τη dressy κοπελίτσα που βγήκε χθες βράδυ και πέρασε σούπερ! Πες μου τώρα λοιπόν...πόσες φορές μπαίνοντας σπίτι δε σκέφτηκες:

"Πφφφ...ποιος ξεβάφεται τώρα;"

  • Hairstyling

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο ένα χαλαρωτικό, καυτό μπάνιο μετά απο μια δύσκολη και κουραστική μέρα. Απο την άλλη όμως, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απο το πιστολάκι που επιβάλλεται να κάνεις γιατί το φυσικό φριζάρισμα...δε το λες και τάση! Πόσες φορές, λοιπον ενώ σκέφτηκες να μπεις στη μπανιέρα σου και να λιώσεις...μόνο η σκέψη του ψυχαναγκαστικού πιστολακί-ου σου χάλασε τη διάθεση. Και όχι, δε μιλάμε για σένα με το φυσικό ίσιο ή σγουρό μάλλι. Μιλάμε για όλες εμάς τις υπόλοιπες που χωρίς το πιστολάκι μοιάζουμε περισσότερο με ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο. Αυτό.
  • Αποτρίχωση
Όχι, δεν εννοούμε αυτή που κάνεις σε spa και ινστιτούτα... αλλά εκείνη που αποφασίζεις να κάνεις μόνη σπίτι. Για αυτές μάλιστα που απαιτούν έναν άλφα χρόνο, όπως αυτή του αποτριχωτικού κεριού ή το γνωστού σε κάποιες silk epil. Και φυσικά πάει απο αναβολή σε αναβολή...μέχρι, είτε να φτάσει η κατάσταση σου στο απροχώρητο (αμαζόνιο το λέμε) είτε μέχρι να σκάσει βόμβα "έκτακτης κατάστασης", aka ραντεβού!
Στο τέλος πάντως...μια "απελευθέρωση" τη νιώθεις...πες την αλήθεια...
Φεύγει ένα βάρος. Στη κυριολεξία!
  • Μαγείρεμα
Μένεις μόνη, γυρνάς απο τη δουλειά μετά απο εκείνο το απίστευτο 10ωρο συνεχούς "πηξίματος" που πέρασες, μπαίνεις σπίτι. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι ένα πιάτο παστίτσιο! Οχι...δε το βλέπεις μπροστά σου αλλά στον κατάλογο του εστιατορίου με μαγειρευτά απέναντι. Και ιδού το δίλημμα...

"To cook, or not to cook"?


Το να κάτσεις να μαγειρέψεις μετά απο τόση κούραση ξέρεις πως μάλλον δε θα γίνει...και τελικά είτε καταλήγεις με κάποιο delivery είτε με το κλασικό τοστάκι που σε γλυτώνει και απο περιττά έξοδα και απο περιττές θερμίδες (αυτό που το πας)!
Πως να ζήσεις όμως με tosts και burgers; Κάπου εκεί, βέβαια...σκέφτεσαι τη μανούλα σου. Ναι, και αυτό το πάθαμε 
όλες


  • Βάψιμο Νυχιών
Τα έχεις άβαφα μια βδομάδα, ενώ όλη τη προηγουμένη έλεγες "την επόμενη θα τα βάψω", η προκοπή όμως δε σε έπιανε ποτέ. Μετά για να δικαιολογήσεις τη τεμπελιά σου σκεφτόσουν "και γιατί να τα βάψω; Για να χαλάσουν σε 3 μέρες; Τζαμπα κόπος". 
Το βαρετό σε αυτό βέβαια, δεν είναι το βάψιμο -μεταξύ μας τώρα. Το χειρότερο είναι μετα το βάψιμο, αυτό που πρέπει να προσέχεις για πόση ώρα να μην ακουμπήσεις πουθενά -και τελικά πάντα κάποιο νύχι το χαλάς!, ενώ το ακόμα χειρότερο ειναι να τα βάψεις το βράδυ πριν κοιμηθείς -γιατί δεν έχεις άλλο χρόνο η κακομοίρα- με αποτέλεσμα να ξυπνήσεις το πρωί και εκείνα να έχουν είτε ζαγρέ υφή ή (χειρότερα) βελουτέ μετά τη στενή βραδινή επαφή τους με τη κουβέρτα σου.

Μη μας ρωτάτε λοιπον μετά...γιατί είναι στη λίστα μας!


  • Ξεσκόνισμα/σίδερο/πλύσιμο πιάτων
Τις συγκεκριμένες houseworks τις βάλαμε όλες μαζί γιατί νομίζω είναι στο top3 των πιο βαρετών και αντιπαθητικών δουλειών στο σπίτι. Μαλιστα είναι και αυτές που αναβάλουμε περισσότερο απο κάθε τι, μέχρι τα ασιδέρωτα ρούχα και τα άπλυτα πιάτα να'χουν φτάσει στο ταβάνι (εκτός και αν κάνεις καμιά συμφωνία με τον -ομολογουμένως πολύ δεκτικό- φίλο σου να αναλάβει την αγγαρεία) και τη σκόνη να παίζει "φτου και βγαίνω" πάνω στα ράφια σου! Και ή που θα το αφήνεις κάθε φορά για την επόμενη μέρα, ή που θα σε πιάσει κρίση προκοπής και θα μεταλλαχτείς σε Μαίρη Παναγιωταρά στη στιγμή!

Όπως και να έχει...συμπάσχουμε και σε αυτό φίλη μου!


  • Ξεκαθάρισμα ντουλάπας
Μιλάμε για τη κλασική περίπτωση που η ντουλάπα σου έχει σκάσει απο το ρούχο και ψάχνοντας να βρεις το αγαπημένο σου ripped jeans πιάνεις μέσα σ' αυτό το χάος ένα πουκάμισο που δυσκολεύεσαι, είναι η αλήθεια, να αναγνωρίσεις. Πως να το κάνεις άλλωστε όταν το πουκάμισο αυτό χρονολογείται κάπου μεταξύ πρώτης με τρίτης λυκείου. Ναι, ναι... Μα συμβαίνει και σε εμάς.
Και αφού ξεπεράσεις τη φάση που ενθουσιάζεσαι γιατί μπαίνεις ακόμα μέσα σ αυτό το πουκάμισο, συνειδητοποιείς πως πιθανότατα έχεις να ασχοληθείς πολλά χρόνια με αυτή τη ντουλάπα. Seriously?
Κάπου εκεί είναι που αποφασίζουμε να το κάνουμε το ξεκαθάρισμα μιας και το καθυστερήσαμε πάνω απο 5-10ετια. 


Ε, τι...μη μας πουν και τεμπέλες -που φυσικά δεν είμαστε!




18 σχόλια:

  1. Τεμπέλες δεν είμαστε, αυτό να λέγεται και να υπογραμμίζεται! Εγώ έμεινα σε δύο πράγματα: στα νύχια (που μου χαλάνε τη δεύτερη μέρα και αρχίζω τα μπαλώματα μέχρι το άι-σιχτίρ όπου και θα ξεβάψω) και στο σίδερο (που το έχω ελαχιστοποιήσει από άποψη!).
    Και στο κάτω κάτω της γραφής προτιμώ να περνάω καλύτερα τον (λίγο) ελεύθερο χρόνο μου!

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ αυτό με το σίδερο, στηρίζω 100%! Χρειαζόταν την ελαχιστοποίηση του...
      Να δεις που όλες πάντως, στα νύχια θα μείνουν...γιατι και αυτό με τα μπαλώματα είναι τόσο κλασικό!
      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο Ελένη :)

      Διαγραφή
  2. Πράγματι το ντεμακιγιαζ αργά το βραδυ, εχω ευχηθει πολλές φορές να γινοταν με ενα κοιταγμα στον καθρέφτη χα χα.
    Και το μανικιούρ οαν βιάζομαι και δεν προλαβαινω να μπορουσα να το κανω στο δρομο χωρις τον κινδυνο να χαλάσει.

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ εχεις αποκτήσει επιδεξιοτητα στο "to go" μανικιουρ! Τώρα σε θαυμάζω, αλήθεια! Εγω καθιστή το κάνω και μοιάζει περισσότερο με μουτζούρα 3χρονου! Να ναι καλά το ασετόν και η μπατονέτα, χαχα!
      Το ντεμακιγιαζ είναι ο εφιάλτης...βαριέμαι τόσο πολύ να ξεβάφομαι, που συχνά έχω μαντηλάκια μαζί μου και το κάνω στο αμάξι πριν φτάσω σπιτι. Ωστε μόλις μπω στο δωμάτιο, να πεθάνω στο κρεβάτι!

      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και καλως ήρθες :D

      Διαγραφή
  3. χαχαχα εμένα μου λες;;; Είχα μαλλί μέχρι τη μέση (και πιο κάτω) και το έκοψα καρέ, αυτό νομίζω τα λέει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xaxaxa μόλις καταλαβα ποιο ειναι το χειρότερο σου! :P

      Διαγραφή
    2. Με δε στέγνωναν με τίποτα και με έπιανε και το αυχενικό! Να μην πω για το χτένισμα και τους τόνους μαλακτικής που κατανάλωνα. Ουφ λίγο να ξεκουραστώ και μετά πάλι. Σε ένα εξάμηνο πάλι μέχρι τη μέση θα είναι.

      Διαγραφή
    3. A...eσύ έχεις ποσοτηταααα!!!!! Εγώ περισσότερο βαριέμαι το πιστολάκι, κατα τα αλλά δε με ταλαιπωρούν πολύ. Οταν όμως έρθει το καλοκαίρι...θα υποφέρω πάλι και θα τα βρίζω ολημερίς!
      Μασιά και 40 βαθμοί έξω, κακός συνδυασμός!

      Διαγραφή
  4. Τελικά όλα αυτά είναι βαρετα άλλα δεν παύουν να βρίσκονται μανιωδώς μέσα στην καθημερινότητα μας.Τώρα ,το σίδερο δεν θα έλεγα οτι του έχω και ιδιαίτερη συμπάθεια,αλλά είπαμε....πολύ καλη η ανάρτηση σου με φλέγοντα θέματα γυναικεία που μονο εμείς μπορούμε να καταλάβουμε...φιλιά Μαιρουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως το είπες...μανιωδώς βρίσκονται στη καθημερινότητα μας!
      ΓΙα το σίδερο θα συμφωνήσω μαζί αν και για μένα το χειρότερο στις δουλειες του σπιτιου είναι το ξεσκόνισμα. Τεμπελιάζω "του θανατά".
      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο Μαράκι, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Αχ Μαίρη.... δεν ξέρω από πότε έχω να φτιάξω νύχια... Δεν θυμάμαι πια! Παίζει να είναι και από το καλοκαίρι! Τα χέρια μου όλο στα νερά, μετά μετακόμιση, αντε περιμενε να δεις να μένει μανό πάνω στο νύχι! Τα δε καινούργια σίδερα (μαλλιών) που αγόρασα το Σεπτέμβρη, μια φορά τα έχω χρησιμοποιήσει! Όλες τις άλλες φορές βγαίνω σαν κοτόπουλο που λες και εσύ. Το πολύ να βάλω πιστολάκι να φτιάξω λίγο τις μπουκλες και μετά από μιση ώρα είμαι πάλι σαν την τρελή του Ζαχαρια!
    Σίδεροοοοο?? Δεν υπάρχει! Το ΜΙΣΩ! Πόση ώρα χαμένος χρόνος και όρθια! Ηθελα να ήξερα ποιος το ανακάλυψε.. Το πλύσιμο δεν με νοιάζει. Το μαγείρεμα, θέλω δεν θέλω... πρέπει να γίνει! Οπότε παίρνω το βαριεστημένο μου κορμί και το σούρνω στην κουζίνα.... εχω κάνει βλακείες πάνω στην βαριεστημάρα μου!!! :)))) Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολες μαζι με αυτό το βαριεστημένο κορμί τα κάνουμε! Δε βρίσκω αλλο τρόπο...
      Γι αυτό το νύχι, πραγματικά...όταν με τις δουλειες χαλάει στο άψε σβησε καλύτερα να πας να στο φτιάξουν! Να σου κρατησει 15 μερες τουλαχιστον και να μην αναθεματίζεις μέρα παρα μερα που σου ξεφλουδίζει! Παναθεμα το!

      Σε καταλαβαίνω δε ξέρεις ποσο! Φιλια πολλα και σε ευχαριστω για το σχόλιο <3

      Διαγραφή
  6. Για τα υπόλοιπα δε μπορώ να κάνω κάτι να σε σώσω... αλλά για τα νύχια έχω να σου προτείνω τη συγκεκριμένη σειρά μανό της Golden Rose (http://londessa.gr/products/nyxia/bernikia-nyxiwn/rich-color-nail-lacquer-(winter-collection)-gr), με την οποία το στέγνωμα των νυχιών γίνεται το πολύ σε 15 λεπτά. Δεν αστειεύομαι... τα έχω βάψει και μισή ώρα πριν τον ύπνο και την επόμενη μέρα... Κυρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! τελεια! Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα επανέλθω με σχόλιο!
      Σε ευχαριστω <3

      Διαγραφή
  7. Λοιπόν για νύχια δεν θα μιλήσω από την μία οι δουλειές του σπιτιού από την άλλη οι τεχνικές εργασίες το απαγορεύουν ας πούμε... σίδερο χμμμμμ εδώ θα πω πως 8 οκτάκιλά πλυντήρια την εβδομάδα δεν παλεύονται. Κάποια ασιδέρωτα και τα υπόλοιπα ευτυχώς τα έχω φορτώσει στη μεγάλη μου κόρη... Μαλλιά, εδώ γελάμε. Τις πιο πολλές φορές μια αλογοουρά με σώζει... για όλα τα υπόλοιπα ζώντας σε ένα σπίτι με άλλους 5 ανθρώπους δεν γίνεται να μη τα κάνω.... κλαψ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω θα μεινω στο "πέντε άνθρωποι"...καλό κουραγιο! μονο αυτό φτάνει Χριστινα <3
      (τελικα φαινεται πως το σίδερο μόνο σε μένα αρέσει χαχα)

      Διαγραφή
  8. Η αποτρίχωση είναι μακράν το χειρότερο μου, φαντάσου ότι δεν είμαι και τριχωτη... Δεύτερο βάζω το μαγείρεμα .. μου αρέσει αλλά το κάνω λίγο αγγαρεία λόγω κουζίνας.. είναι πάρα μα πάρα πολύ μικρή.. Για το σίδερο δε μιλάω γιατι δεν σιδέρωνω σχεδόν ποτέ.. Μόνο κάνα πουκάμισο, ή κουρτίνα και αν.. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, συμφωνώ μαζί σου!
      Αποτρίχωση κ ντεμακιγιάζ...

      *Στο σίδερο τα ίδια. Επισης δε πολυσιδερώνω...και για αυτό αναθεματίζω τη τύχη μου όταν αγοράζω ρούχα βισκόζι. Κακό!!!!!

      Διαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα