Testing bar

Κενό

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

No1. Shopping Κανόνας: Για να μη ξαναγοράσεις κάτι που δε θα φορέσεις!



Κλασικό συμβάν:
Βλέπεις σούπερ φούστα να κρέμεται στο πρώτο stand του αγαπημένου σου καταστήματος, τη ζαχαρώνεις, τη δοκιμάζεις στα γρήγορα...σ'αρεσει (εκείνη τη στιγμή!) και χωρίς σκέψη την αγοράζεις.

Περνάνε 2 μέρες...η φουστα ακόμα εκεί, στη ντουλάπα σου με το καρτελάκι να κάνει βολτες μπρος-πίσω. Μία βδομάδα...και εκείνη ακόμα εκεί. Ενας μήνας και η φούστα έχει πιάσει αράχνες...μέχρι που καιρό αργότερα την ανακαλύπτεις ξανά και με ενθουσιασμό φωνάζεις (έλα! το χεις κάνει!) "ααα είχα κ αυτή! την είχα ξεχάσει!"...αλλά εξακολουθείς να μη θες να τη φορέσεις...

Αυτό ακριβώς το θέμα είχαμε με τη φίλη μου χθες και εγώ αξιοποιώντας τις περι ψυχολογίας γνώσεις μου προσπαθούσα να το εξηγήσω -τρομάρα μου.

Η δική μου θεωρία:Αν δε σου κάνει click απο την αρχή...δε θα γίνει ποτέ ρε παιδί μου!
Δεν είναι σα τους άντρες, που στην αρχή μπορεί να είσαι πιο χλιαρή και με μια του κίνηση να πέσεις ξερή.
Η καημένη η φουστίτσα μόνη της, τι να σου κάνει;

Αν λοιπον την αγοράσεις...και δε θελήσεις να τη φορέσεις την επόμενη μέρα (μη σου πω και την ίδια και με πεις υπερβολική!), θα σου ξεμείνει. Να το ξέρεις!


Κάπως έτσι σήμερα, κάνοντας τη καθιερωμένη μου fashion έρευνα, ήρθε ένα άρθρο του Glamour να με επιβεβαιώσει, μιλώντας για το:

The 3-7-14 Shopping Rule

"Αν αγοράσεις κάτι και δε το φορέσεις σε 3 μέρες, είναι απίθανο να το φορέσεις αργότερα. Αν περασουν 7 μέρες και ακόμα δε το έχεις φορέσει...τότε σίγουρα δε πρόκειται να το κάνεις αργότερα, γι'αυτό φρόντισε να το επιστρέψεις στις 14(μέρες)! "Ξεφορτώσου" το σε 14 μέρες αλλιώς...δε θα το επιστρέψεις ποτέ!"


Το βλέπεις έτσι; Και πες μου τώρα ότι δεν έχει λογική...
Ναι...καλά κάνεις και σκέφτεσαι να τσεκάρεις τη ντουλάπα σου για τις πιο πρόσφατες αγορές σου. Ναι, ψάξε και τις αποδείξεις. Ίσως τελικά σου χρειαστούν!




xxx MaryS.

6 σχόλια:

  1. ένα καλό κολπάκι για να μην αγοράζουμε ρούχα που μας ξεμένουν, βλέποντας το ρουχαλάκι να κάνουμε γρήγορα ανασκόπηση ντουλάπας και να θυμηθούμε αν έχουμε κάτι να το συνδυάσουμε!!!! και φυσικά να μην είναι κάτι εντελώς ξένο στο συνηθισμένο στυλ μας!!!!
    πολύ ωραίο post!!!!
    φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι...δε πιάνει πάντα! Επειδή το κάνω...
      Αλλη ψυχολογία έχεις στο δοκιμαστήριο (ή μέσα στο κατάστημα στο οποίο νιώθεις ότι κάτι "πρέπει" να ψωνίσεις) και άλλη στο σπίτι.
      Οπου ναι μεν, μπορεί να βρεις συνδυασμό...αλλά να μη νιώθεις οτι σου πηγαίνει τόσο τελικά...οτι σου ταιριάζει...ότι εχεις διάθεση για αυτό τελοσπάντων. Την έχω πάθει πολλάκις! Κ τον κανόνα αυτόν τον ακολουθώ τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι για να σου μένουν ρούχα στη ντουλάπα -και να τα καβατζώνει μετά κρυφά η αδερφή, χμ...

      Διαγραφή
    2. χμ..και μετά όταν τα βλέπεις φορεμένα απο την αδερφή ή τη μαμά ή τη φίλη που της το χάρισες..αρχίζεις να το βλέπεις αλλιώς το ξεχασμένο ρούχο! χαχ

      Διαγραφή
    3. Α, όχι Σοφάκι! Είμαι σταθερή στην άρνηση μου να φοράω ρούχα που δε μου κάναν το κλικ. Το πολύ πολύ να τα κάνω "πυτζάμες" χαχαχα

      Διαγραφή
  2. Κλασική περίπτωση.. Πρώτα ενθουσιαζόμαστε και μετά το ξεχνάμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα