Testing bar

Κενό

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Basic outfits για τη ντουλάπα σου!


Μεγαλώνοντας και ανακαλύπτοντας το στυλ μου -μετά απο πολλές αποτυχημένες προσπάθειες υπερπαραγωγής- , σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι ο μινιμαλισμός είναι περισσότερο κοντά στην ιδιοσυγκρασία μου και το "απλό & λιτό" είναι και πιο άνετο και πιο πρακτικό για τη καθημερινότητας μας τελικά (και κάπου εδώ βγαίνει κ η παρθενίσια ζωδιακή φύση μου) !

Ετσι, κατέληξα πως η λύση στα everyday "δεν έχω τίποτα να βάλω" προβλήματα είναι τα basics κομμάτια. Τι εννοώ με το basic;
Τα βασικά, απλά, κλασικά και διαχρονικά μονόχρωμα Tshirts, σακάκια, jeans, φορέματα σε all time classic γραμμές και όλα αυτα τα ενός χρώματος συνήθως κομμάτια που βρίσκουμε κάθε season και γενικότερα κάθε χρόνο στην αγορά γιατι τελικά...αγαπιούνται πολύ!

Προσωπικά προτιμώ να γεμίσω τη ντουλάπα μου με μερικά απο αυτά και ποικιλία αξεσουάρ σε κόσμημα, τσάντα & παπούτσι για να παίξω με τα styles!
Tώρα θα μου πεις...να μην έχεις όμως, και μια ετσι πιο ιδιαίτερη μπλουζίτσα;
Σαφέστατα! Αλλα το basic είναι πιο ευκολοφόρετο αφού με όλο το υπόλοιπο outfit το προσαρμόζεις στα μέτρα και τις περιστάσεις που θες ...ενώ παράλληλα ειναι και πιο οικονομικό!

Να τα λέμε κ αυτά...
Tips Time



Συνδύασε το basic μπλουζάκι σου με μια pencil φούστα και παίξε με τα αξεσουάρ. Για ένα βραδινό look προτίμησε μια strappy pump ή ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα sandals. Για ένα everyday look συνδύασε το με ένα ζευγάρι pointy toe flats, κάνοντας έτσι ένα smart casual outfit ή ακόμα και με ένα ζευγάρι sneakers & oversized bag για ένα sporty chic style. 

Ενα basic Tshirt φορεμένο με ένα απλό denim shorts...χρειάζεται μια chained χιαστί τσαντουλα για να δώσει αυτό το "κάτι". 

Τώρα σα καλοκαίρι...διάλεξε στα basics κομμάτια που θα αγοράσεις κάποια με ρίγα και συνδύασε τα μεταξύ τους. Η ρίγα κάνει τη διαφορά στη λεπτομέρεια δίνοντας έξτρα πόντους χωρις καμία προσπάθεια...ακόμα και χωρίς κάποιο αξεσουάρ!

Το να μάθουμε να συνδυάζουμε πολλά basics μαζί και να βγάζουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα είναι μεγάλο ατου...γιατί έτσι σταματάς και να σπαταλάς πολύ χρόνο μπροστά στη χαώδη ντουλάπα σου. Το καλοκαίρι πολλές εγκαταλείπουμε τα παντελόνια (ουφ!) και υιοθετούμε τις palazzo pants (παντελόνες) στο στυλ μας. Φόρεσε μια λευκή highwaisted basic παντελόνα, με τα αγαπημένα μας basic cropped tops!
Για σένα που θα βολτάρεις σε κάποιο νησί, έχει μαζί σου και ένα basic σιέλ blazer και δες το αιθέρια ύπαρξη σε κυκλαδίτικους τόπους xD

Αγοράζεις ένα απλό V-neck αμάνικο τοπ...το φοράς με ένα μονόχρωμο jeans σου, αλλά σου φαίνεται too simple; Δοκίμασε να βάλεις ένα layered necklace που ειναι η καλοκαιρινή εκδοχή στα αξεσουάρ στο layering και...είσαι έτοιμη!

Δε ξέρεις πόση διαφορά μπορεί να κάνει σε ένα απλό τοπ με τιράντα το πως θα το φορέσεις σε σχέση με το bottom σου. Συνδυασμένο πάνω απο το παντελόνι...casual, απλό.
Συνδυασμένο με ένα highwaisted bottom...ιδιαίτερο, στυλάτο.
Εσυ τι θα κάνεις; Διάλεξε!

Κάνε ένα basic total white outfit και πάιξε με το μαύρο ή το γκρι στα αξεσουάρ. Φόρεσε το basic tee μέσα απο το παντελόνι και πρόσθεσε μια ζώνη που να ξεχωρίζει αλλά να διατηρεί τη μινιμαλ γραμμή της εμφάνισης σου! Μπορείς να φορέσεις ένα statement necklace ή ένα φουλαρι ριχτό στους ώμους ενώ τελευταία πινελιά το παπούτσι που θα αποτελέσει το κερασάκι στη τούρτα και θα κάνει τη διαφορά! Διαλεξε strappy flats ή high heels, ενώ αν θες να εισαι πιο casual ένα ζευγάρι oxfords θα ηταν ιδανικά!


Στα basic φορέματα τα πράγματα έχουν ίσως κάποιους κανόνες. Επειδή το φόρεμα ειναι one piece κ άρα δε συνδυάζεται με top ή bottom και το καλοκαίρι στέκεται "μόνο του" πάνω μας, αρχικά προσεξε να διαλέξεις το σωστό χρώμα. Να είναι elegant (λευκό ή μαύρο), να έχει αυτό το "κάτι" (safe επιλογή το ριγέ), να έχει ένταση (έντονο χρώμα όπως το μπλε ραφ ή το κόκκινο). Φόρεσε το με ένα καπέλο κ boho αξεσουάρ κάνοντας εύκολα ένα boho chic outfit. Για βράδυ ένα minimal high heeled πέδιλο και ένας φάκελος σε έντονο χρώμα (αν επιλέξεις λευκο/μαυρο/ριγέ) ειναι ιδανικό! Ενω για everyday look, τα oxfords, τα gladiator sandals (μαζί με καπελάκι) ή τα sneakers θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!

Την επόμενη φορά, λοιπον, πριν ψωνίσεις κάνε μια ερευνα αγοράς στα basic τμήματα και σκέψου ενδεχόμενους συνδυασμούς. Θα δεις έτσι και εσύ...πόσο εύκολα και οικονομικα, τελικά, μπορεις να εμπλουτίσεις τη ντουλάπα σου και να φτιάξεις διαφορετικά styles & outfits με αυτα τα τόσο απλά κομμάτια!


11 σχόλια:

  1. Συμφωνώ μαζί σου πως το μονόχρωμο ρούχο είναι -πάντα- πολύ φίνο και με τα κατάλληλα αξεσουάρ + τσάντα + παπούτσια, απογειώνεται! Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια εγώ επειδή γενικά δεν είμαι του print...το basic μονόχρωμο το τιμάω και με το παραπάνω του.
      Μια στο τόσο βέβαια...κάνω και την εξαίρεση μου :)
      Χαίρομαι που σαρεσε το post! Καλη βδομαδα και σε σένα!

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικές οι προτάσεις σου!! Συμφωνώ απόλυτα οτι τα basic είναι λύση για κάθε μέρα, συνδυάζονται με πολλούς τρόπους και μπορούν να φορεθούν και για βράδυ με τα κατάλληλα αξεσουάρ! Καλή εβδομάδα Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο θέμα... εύστοχα tips! Στις φώτο βρήκα και το κομμάτι που μου λείπει! ; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kai εγώ το έπαθα αυτό πάνω στην "έρευνα", χαχα!
      Χαίρομαι που σαρεσε :)
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο βρε Μαιρούλα! Έτσι να τα έχουμε συγκεντρωμένα, να ξέρουμε τι μας γίνεται... Τα λατρέψαμε όλα!!! Φιλί κι από τις δυο μας... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :D Κάντε τη λίστα σας κορίτσια! Την επόμενη που θα βρεθείτε στην αγορά να τσιμπήσετε κάτι τις basic!
      Χαίρομαι που σας άρεσε! Πολλά φιλια και στις δυο!

      Διαγραφή
  5. Τέλειες ιδέες και γενικά φοβερό blog! Μπορείς να δεις και το δικό μου blog ~> www.kids-ofreneia.blogspot.gr/ και αν θες να γίνεις μέλος?❤ είναι πολύ σημαντικό για'μένα, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, καλή συνέχεια! ❤
    ~Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η επένδυση σε κλασικά και διαχρονικά κομμάτια κάνει τη ζωή μας ευκολότερη..και κυρίως δεν κυκλοφορούμε έξω σαν δίδυμες όλες μας με το ίδιο στυλ και τα ίδια κομμάτια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your Thoughts:

Αρχική σελίδα